FőoldalKonstruktőrIpari 2G és 3G terminálok a Gemalto-tól
2017. december 27., szerda ::

Ipari 2G és 3G terminálok a Gemalto-tól

Az IoT korszakba léptünk, és a gyártók egymással versengve kínálnak megoldásokat az internethez kapcsolódáshoz. Ha M2M (machine to machine) kapcsolatot szeretnénk megvalósítani, akkor biztosítani kell az eszközünk csatlakozását az internethez vezetékkel vagy vezeték nélkül. Egyik ilyen lehetőség a GSM kapcsolat, ami már egyre alacsonyabb üzemeltetési költséggel és egyre alacsonyabb fogyasztással megoldható. A Gemalto piacvezető az ipari M2M GSM megoldások terén, ami a hosszú távú tapasztalatnak és a kiváló minőségnek köszönhető

A Gemalto (korábban Cinterion, még korábban Siemens) terminálok GSM átjáróként szolgálnak a céleszköz RS232, RS485, USB és ethernet perifériáihoz. Ezekhez Windows driverek is rendelkezésre állnak a valódi plug and play megoldáshoz, arra az esetre, ha Windows-alapú rendszer az alkalmazás. Minden Gemalto eszköz teljes típus engedéllyel rendelkezik a világ bármely pontján való felhasználásra.

BGS2 Terminal

chipcad 17 7 1

A BGS2 terminál egyszerű plug and play eszköz, ami gyorsan szolgáltat 2G hálózati kapcsolódást és TCP/IP kapcsolatot GPRS protokoll segítségével. Alacsony fogyasztással ideális ipari alkalmazásokhoz, ahol nincs nagy adatsebességre igény. Az alkalmazásra kész terminál RS232 vagy RS485 buszon kapcsolódhat a felhasználó eszközéhez. A kívülről bedugható SIM kártya foglalat is megkönnyíti a gyors implementációt adat, SMS és fax kommunikációra. Sokoldalú készülékház szolgálja a különböző felszerelési lehetőségeket DIN sínre, C sínre, csavaros rögzítésre illetve kábel szorítóval való felfüggesztésre.

BGS5 Terminal

A BGS5 terminál a BGS2 nagytestvére ugyanolyan készülékházban. Minden tulajdonsággal rendelkezik, amivel a BGS2. Ezen túl programozható JAVA nyelven, RS232 és USB 2.0 buszon csatlakoztatható és távolról frissíthető a firmware is (FOTA).

EHS6 Terminal

chipcad 17 7 2

Az EHS6 terminál a 2G mellett nem csak nagyobb sebességű 3G átjáróként, hanem komplett M2M eszközként is alkalmazható, mivel a Jáva programozhatóság mellett szabadon programozható I/O kivezetésekkel, I2C busszal, SPI busszal, PWM kimenettel és egy analóg bemenettel is rendelkezik. Az EHS6 LAN verzió ethernet csatlakozóval van ellátva az RS232 mellett, ami a Power over Ethernet szabványos csatlakozáson keresztül a tápellátásra is lehetőséget nyújt.

A terminálokról részletes információ a gyártó honlapján található, illetve közvetlenül a magyar forgalmazótól a ChipCAD Kft-től kérhető

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény