FőoldalKonstruktőrClick board-támogatás a Microchip Code Configuratorban
2017. június 23., péntek ::

Click board-támogatás a Microchip Code Configuratorban

Emelje alkalmazását a következő szintre a MikroElektronika Click board panelek és az MPLAB Code Configurator segítségével!

A Click board-vagyon

A Click board-ökoszisztéma jelenleg több mint 250 panelt foglal magában, melyek a MikroElektronika nyitott és népszerű mikroBUSTM szabványára épülnek. A Microchip 8, 16 és 32 bites PIC mikrovezérlőihez készült, népszerű Curiosity, MPLAB Xpress, Explorer és PICDEMTM Lab fejlesztőpaneljei mind tartalmaznak mikroBUS foglalatot, így könnyen bővíthetők szenzorokkal, rádiós modulokkal és egyéb lehetőségekkel.

Egészítse ki alkalmazását WiFi®, Bluetooth®, LoRa® és egyéb vezeték nélküli kommunikációval, vagy CAN-, ethernet-, USBvagy más interfészekkel! Számos szenzorral ellátott clickmodul is létezik, melyek gyorsulást, hőmérsékletet, fényt, magasságot és sok mást mérnek. Az interaktív felhasználói felülethez gombokat, érintőfelületet és joysticket tartalmazó változatok is rendelkezésre állnak. Számos egyéb funkcióhoz is találunk panelt, mint tápfelügyelet, motorvezérlés, kijelzők és kevertjelű alkalmazások. Szinte végtelen lehetőség áll rendelkezésre. Látogassa meg a Click board-oldalt a Mikroelektronika (www.mikroe.com) honlapján, hogy ihletet kapjon!

MPLAB Code Configurator

Az MPLAB Code Configurator (MCC) egy kiegészítő modul az MPLAB X integrált fejlesztői környezethez és a felhőalapú MPLAB Xpress IDE eszközhöz. Az MCC a kezdőket és a professzionális felhasználókat egyaránt kiszolgálja. Az intuitív grafikus felhasználói felület lehetővé teszi a gazdag funkció- és perifériakészlet egyszerű konfigurálását. Pár kattintással létrehozható a használatra kész, egyszerűen módosítható C nyelvű alkalmazás, számos 8, 16 és 32 bites PIC mikrovezérlőhöz. Ennek köszönhetően alkalmazásához egyetlen sor kód írása nélkül adhat funkciókat.

50 click 50 nap alatt

A Microchip ez év március elején új clickmodulokat kezdett beépíteni az MCC gyors elindulást segítő könyvtáraiba, azzal a céllal, hogy 50 nap alatt 50 modul támogatásával készüljön el. Ennek az érdekes projektnek a nyomon követesére indította a „50 Clicks in 50 Days” online kampányát, mely heti áttekintő videóval, oktatóvideókkal, Facebook Livestrem eseményekkel jelentkezik. A hasznos anyagok a kampány után is elérhetőek maradnak, segítve a felhasználókat az alkalmazásaik elkészítésében.

Természetesen a kampány befejeztével sincs vége a projektnek, a következő hónapokban is további clickmodulok támogatásával bővül az MCC, még több lehetőséget adva az inspirációra és innovációra.

Hogyan induljon el?

Ha kész elkezdeni a tervezést, akkor először az igényeinek megfelelő, mikroBUS csatlakozót tartalmazó Microchip fejlesztőpanelre lesz szüksége. Ha még nincs ilyen fejlesztőpanelje, akkor a Curiosity HPC Development Board (DM164136) vagy az MPLAB Xpress Evaluation Board (DM164140) jó kiindulási pont lehet.

Szüksége lesz még az MCC-re, ami mind az ingyenesen letölthető MPLAB X IDE, mind a felhőalapú MPLAB Xpress IDE környezetben elérhető. Töltse le a MCC Click-könyvtárat, és kövesse az utasításokat a Click boardtámogatás hozzáadásához! Válassza ki a kívánt clickmodult, és kövesse a hozzá tartozó rövid leírást a használatához! Ezután bármilyen beállítás már csak pár kattintás. Fogja a fejlesztőpaneljét, válasszon hozzá clickmodulokat, és élvezze a gyors és könnyű fejlesztést!

A Microchip kapcsolódó honlapja

A hazai forgalmazó ChipCAD Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény