FőoldalKonstruktőrMPLAB Xpress – Fejlesztés a felhőben
2016. június 10., péntek ::

MPLAB Xpress – Fejlesztés a felhőben

A Microchip elindította az ipar legátfogóbb online-fejlesztői környezetét. Az ingyenes, felhőalapú MPLAB® Xpress IDE a PIC® mikrovezérlőkkel való ismerkedés legegyszerűbb módját biztosítja

16 4 chipcad 1A Microchip PIC mikrokontrollereivel történő fejlesztés mindig is egyszerű volt a díjnyertes, MPLAB X integrált fejlesztőkörnyezettel. Ez a hatékony program az Oracle nyílt forrású NetBeans IDE-rendszerére épül, és Windows®, Mac® OS, ill. Linux® operációs rendszereken is futtatható.

Egy izgalmas, új fejlesztésnek köszönhetően a Microchip nemrég elindította a felhőalapú MPLAB® Xpress IDE-szolgáltatását. Nem igényel letöltést, regisztrációt és beállítást a szoftverfejlesztés megkezdéséhez, így jelenleg ez a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a PIC® mikrovezérlőkkel való ismerkedésnek. Ez az ingyenes fejlesztői környezet az MPLAB X legjobb és legnépszerűbb funkcióit biztosítja, egy internetre csatlakoztatott számítógép vagy tablet segítségével, bárhol a világon.

Az MPLAB Xpress IDE az ipar legátfogóbb online-fejlesztői környezetét nyújtja a Microchip által ellenőrzött mintapéldákkal, az MPLAB Code Configurator (MCC) interfésszel, mellyel grafikus felületen konfigurálhatók a perifériák, az MPLAB XC C fordítókkal, a programozó- és hibavadászeszközök támogatásával, valamint a myMicrochip azonosítóhoz adott, 10 GB biztonságos, online-tárhellyel.

Azok a felhasználók, akiknek még több funkcionalitásra van szükségük, könnyen átvihetik projektjüket a teljes értékű, ingyenesen letölthető MPLAB X-környezet alá.

Csatlakozzon a közösséghez!

Az MPLAB Xpress-közösség lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan elinduljanak projektjükkel, megoldjanak problémákat és másokat is inspiráljanak megosztott ötleteikkel és tapasztalataikkal. A „Példák”-szekció könnyű elérést biztosít a Microchip-mérnökök által készített és ellenőrzött kódokhoz, kereshető formában, az egyszerűtől az összetettebb mintákig. A közös tudásbázis tovább bővíthető a saját projekt többi felhasználóval történő megosztásával. A további megbeszélések és az együttműködés megkönnyítésére létrehozott MPLAB Xpress-felhasználói fórum és a Wiki-oldal áll rendelkezésre.

A hardveroldal

A felhőalapú hardverfejlesztést az MPLAB Xpress Evaluation Board támogatja, bármilyen USB-vel rendelkező számítógéphez csatlakoztatva. A fejlesztőpanel beépített programozóval, 8 bites PIC16F18855 mikrovezérlővel és egy mikroBUS™ csatlakozóval rendelkezik, biztosítva a bővíthetőséget a Mikroelektronika több mint 180 Click™-paneljének valamelyikével.

Az MPLAB Xpress IDE szintén támogatja a Microchip 8 bites Curiosity fejlesztőpaneljét (DM164137), ami beépített programozóval és hibavadásszal, bővítési lehetőségekkel és külső csatlakozási felülettel is rendelkezik. A több mint 1000-féle PIC-típust támogató, népszerű PICkitTM 3 in-circuit programozó és hibavadász (PG164130) is jól használható az online-fejlesztőkörnyezettel.

Vágjon bele még ma!

Ha kész nekikezdeni az első projektjének, akkor egyszerűen indítsa el az MPLAB Xpress IDE-környezetet a böngészőjében. Az MPLAB Xpress Quick Start Guide végigvezeti a mintakódok betöltésének, fordításának és az MPLAB Xpress Evaluation Board felprogramozásának folyamatán. Használja a myMicrochip azonosítóját, hogy az MPLAB Xpress összes lehetőségét kihasználhassa, beleértve a projekt mentését és az MPLAB Code Configurátor használatát! Látogassa meg a Wiki-oldalt, ahol további hasznos információkat talál fejlesztéséhez!

A Microchip kapcsolódó honlapja

A magyarországi forgalmazó ChipCAD Elektronikai Disztribúció Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény