FőoldalArchívumEgyedi és szériamozgatási és -ellenőrzési rendszerek a folyamatok automatizálásához
2009. október 08., csütörtök ::

Egyedi és szériamozgatási és -ellenőrzési rendszerek a folyamatok automatizálásához

Rugalmas, feladatmegoldásra kihegyezett tervezés és szemlélet, kisebb cégeknek is megfizethető ár, a nagyobb cégek legkényesebb igényeit is kielégítő kivitel és minőség - ezt ajánlja a német Pacha cég, a Microsolder Kft. legújabb partnere

Az áramköri lapok és a forrasztó/szerelő keretek mozgatásának egyedi automatizálásában szerzett két évtizedes tapasztalat az elektronikai ipar jó ismerőjévé, a terület szakértőjévé tette a kis villingeni vállalkozást. Ez - kiegészülve a legmodernebb elektronikai, automatizálási ismeretekkel - képessé teszi a céget gyakorlatilag bármilyen mozgatási feladat megoldására. Így választékukban megtalálható minden, a mai korszerű elektronikai gyártásban használatos, szokásos mozgató/szállító berendezés az áramköri lapok gyártási folyamataihoz. Kínálnak olyan praktikus szerelőmunkahely-kialakításokat is, amelyeknél a berendezés egy szállítópályáról automatikusan veszi el és adja a kívánt szögbe megdöntve a keretet az operátor elé, hogy a lehető legkényelmesebb legyen számára a munkavégzés. Ha rendelkezésre áll üres keret, azonnal az operátorhoz továbbítja, biztosítva a hatékony munkavégzést, de ha túl sok üres keret van a rendszerben, akkor pufferként is szolgál.
Tevékenységük jelentős részét az egyedi rendszerek, célgépek teszik ki. Magyarországra is elsőként az egyik nagyüzemünk által vásárolt ERSA szelektív forrasztógéphez csatlakozó, speciális szállítópálya került. (Innen a kapcsolat az ERSA-t is képviselő, az üzembe helyezést és a szervizt is ellátó Microsolder Kft.-vel.)
A Pacha rendszeres partnere az ERSA-nak a forrasztógépeket kiegészítő szállítópályák, sorelemek, liftek, szerelőmunkahelyek szállításában. Az idei Produktronica alkalmával a Pacha termékek az ERSA standján lesznek láthatóak.

Pacha panel-daraboló gép (router) Pacha panel-daraboló gép (router)
Több esetben egy-egy berendezés tervezése egyediként indult, majd sorozatban készülő gyártmány vált belőle. Így kerültek többek mellett kifejlesztésre, majd a választékba a különböző mérő- és tesztelőberendezések, 2D és 3D szkennerek, lézer-, tintasugaras vagy címkés jelölőrendszerek, panelvágó és -daraboló berendezések. Szoftveresen és hardveresen egyaránt bármely, mozgatást igénylő eszközt be tudnak építeni és rendszerbe integrálni.
A cég szoros kapcsolatot ápol egy képfeldolgozó szoftvereket fejlesztő céggel, mellyel együttműködve sokféle pozicionálási, ellenőrzési feladat megoldására képesek. A szoftverbe igény szerinti statisztikai szoftver is integrálható. A közös munka eredményei a legújabb off-line/in-line AOI berendezés, amely furatszerelt alkatrészek forrasztási kötéseinek vizsgálatára készült és az in-line 3D-pasztamagasság ellenőrző berendezés. Utóbbi - a printerekben gyakran megtalálható 2D-rendszerekkel szemben -, a paszta magasságára és térfogatára vonatkozó információt is ad, amely napjainkban egyre több helyen - különösen az autóelektronikai iparban - felmerülő igény.
A cég viszonylagosan kis mérete és rendszerintegrátor jellege lehetővé teszi, hogy a mind szériában készülő, mind egyedi igényekre tervezett berendezéseit igen kedvező áron tudja kínálni.
A Microsolder Kft. az eddigi jó tapasztalatai alapján vállalta a Pacha termékeinek hazai forgalmazását és a hozzá tartozó szervizszolgáltatás biztosítását. A Pacha kínálata jól illeszkedik a Microsolder eddigi termékskálájához, illetve jól kiegészíti azt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény