FőoldalGyártósorEgyedi kialakítású, könnyen használható EMC/RI árnyékolástechnikai megoldás
2020. május 18., hétfő ::

Egyedi kialakítású, könnyen használható EMC/RI árnyékolástechnikai megoldás

Az elektromágneses és rádiófrekvenciás interferencia mérséklésével megbízott, nyomtatott huzalozású hordozók optimalizálásával foglalkozó fejlesztőmérnökök számára jó hír lehet, hogy a Harwin bejelentett három új árnyékolási megoldást. Az alkatrésztekercseken szállított árnyékoló burkolatok a cég eddig is jelentős palettáját egészítik ki. Az újdonságok elérhetők 10×10, 15×15 és 30×30 mm méretekben, 3 mm profilmagassággal és 0,15 mm anyagvastagsággal

A modern elektronikai rendszereknél az elektromágneses emisszió kérdése rendkívül fontos, különös tekintettel a vezeték nélküli kommunikációs megoldásokra. A Harwin egyszerűen használható, és kiváló hatásfokú árnyékoló burkolatai rendkívül népszerűek az elektronikai ipari felhasználók körében. Az új méretváltozatú megoldások bemutatkozásával a Harwin azt reméli, hogy még szélesebb körben sikerül a felhasználókat megnyerni, különös tekintettel a kisebb elektronikai szerelvényeket tervező fejlesztőkre.

Mindegyik árnyékoló egyetlen darab, bevonat nélküli nikkel-ezüst ötvözetű anyagból kerül kialakításra a legegyszerűbb, ötoldalú hajlított formában. Ezáltal kedvező áron érhetők el, a tervezőmérnökök pedig az egyszerű formának és a Harwin által kigondolt klipszes kialakításnak köszönhetően egyszerűen tudnak velük tervezni. Mivel a rögzítő klipszek a többi alkatrésszel egy munkafázisban kerülnek beforrasztásra, így szekunder forrasztási eljárás alkalmazására nincs is szükség, amely egyúttal azt is jelenti, hogy a kézi forrasztás által okozott hősokk potenciális károsító hatásával sem kell számolni az erre érzékeny alkatrészek esetében.

Az eltávolítható burkolatok az általuk rejtett alkatrészekhez könnyű hozzáférést biztosítanak, ha esetleg javításra, karbantartásra vagy alkatrészcserére lenne szükség a nyomtatott áramköri hordozón. A burkolatok egyszerűen leválaszthatók és visszahelyezhetők igény szerint, ezáltal a rework folyamatokból a kényelmetlen, körülményes és esetenként veszélyes forrasztási és tisztítási munkafázisok mellőzhetők, ellentétben sok konkurens EMC-védelmi mechanizmussal.

Az új változatú árnyékoló burkolatokkal a Harwin megoldásai immár a 10×10 mm-től az 50×25 mm méretekig, 2,5 … 5,0 mm magasságig és 0,15 … 0,30 mm anyagvastagságig biztosítanak árnyékolási megoldásokat. A kulcsrakész, azonnal használatba vehető megoldások mennyisége tételben, raktárkészletről elérhetők.

A Harwin honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény