FőoldalArchívum2022-re 4 nm-es gyártástechnológiát céloz meg az Intel
2009. október 09., péntek ::

2022-re 4 nm-es gyártástechnológiát céloz meg az Intel

A processzorgyártó a közelmúltban egy Japánban megrendezett találkozón ismertette távlati terveit. Ebben szerepelnek a fontosabb gyártástechnológiai változások, újítások, egészen a 2022-ig terjedő időszakra nézve

Az információk szerint az Intel a jelenlegi ütemet szeretné tartani a jövőben is, amely újabb gyártástechnológia bevezetését jelenti minden második évben. Az újabb váltás jövőre esedékes és a 32 nanométeres processzorok megjelenését eredményezi majd. Elképzeléseik szerint ez a technológia azonban legfeljebb csak két évig tart, 2012-ben ugyanis már érkeznek a 22 nanométeren készülő utódok. 2014-re a 16 nanométeres csíkszélességet szeretnék elérni. Azt még nem tudni, hogy ez mennyire lesz tartható, pláne, hogy elfelejtették közölni a felhasználandó anyagok listáját, az ambiciózus tervek között azonban a 4 nanométeres csíkszélesség elérése is szerepel, ezt pedig 2022-re valósítanák meg.
Várhatóan 2010 elején jelennek meg a Westmere-architektúra részeként a laptopokba (Arrandale) és asztali számítógépekbe (Clarkdale) szánt első 32 nanométeres chipek. Ezek ikermagos felépítésűek lesznek, és integrált grafikus vezérlővel rendelkeznek, ami a cég szerint javuló sebességet és kedvezőbb fogyasztást jelent. Ehhez beépített memóriavezérlő és 4 MiB gyorsítótár csatlakozik majd. Ezen fejlesztések a Core i3, i5 és i7 néven jelennek majd meg, és míg maguk a processzorok 32 nanométeren készülnek, az integrált grafikus vezérlő még 45 nanométeres lesz.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény