FőoldalArchívumÚj D-Link multimédia center és back-up megoldás
2010. november 09., kedd ::

Új D-Link multimédia center és back-up megoldás

ShareCenter néven folyamatosan megújítja NAS hálózati tároló termékcsaládját a D-Link. Az új termékcsalád első tagjaként kerül a hazai polcokra Pulse fantázianévre hallgató DNS-320. A két SATA merevlemezt befogadó tároló jóval több, mint egyszerű automatikus back-up megoldás: a mentés és a tárolás mellett multimédiás alkalmazásokat támogat, fotók, videók és zene streamingjét biztosítja. A tartalmak központi tárolása biztonságot, az elérés jogosultsághoz kötése adatvédelmet biztosít. A beépített webes fájl szervernek köszönhetően a fájlok interneten keresztül közvetlenül is elérhetők

A most bemutatott Pulse elsősorban az otthoni felhasználók és a néhány munkaállomással rendelkező irodák adattárolási igényeit hivatott kielégíteni. A ShareCenter termékcsalád közeljövőben további kis- és középvállalati modellekkel bővül.
Sharecenter Pulse DNS-320 - A legfontosabb jellemzők

  • 1×10/100/1000 Mib/s Gigabit Ethernet port
  • Két SATA merevlemez fiók* (max. 4 terabyte)
  • 1×USB 2.0 port további memória csatlakoztatásához
  • JBOD (Just a Bunch of Drives), RAID0, RAID1 (Redundant Array of Independent Disks) módok
  • Beépített FTP, iTunes és UPnP AV szerver (Universal Plug and Play)
  • Faresdome backup szoftver
  • Windows, Linux, MacOS kompatibilis
  • Easy Search Utility szoftver az alapvető beállítások elvégzéséhez

Sharecenter Pulse DNS-320: Streamel, és megoszt...
A D-Link az otthoni felhasználói igényekre fókuszáltan alakította ki ShareCenter termékcsaládja első tagját. A DNS-320 elődjéhez, a DNS-323-hoz képest gyorsabb processzort és több RAM memóriát kapott, így multimédiás teljesítménye számottevően javult. A hálózati memória beépített UPnP AV szerverének köszönhetően minden digitális fájlt - fotót, videót, zenét - képes pillanatok alatt egy kompatibilis számítógépre vagy médialejátszóra továbbítani. Így aztán a hálózathoz csatlakozó bármely családtag bármikor azonnal menthet és nyithat meg központilag tárolt anyagokat. A beépített webes fájl szerver a lehető legegyszerűbbé teszi az adatok Interneten keresztüli elérését felhasználóneves és jelszavas védelemmel.

... véd és menedzsel
A digitális tartalom streamelése és megosztása mellett a NAS ideális back-up megoldás is JBOD, Raid 0 és Raid 1 működési módokkal. A 'Just a Bunch of Drives' mód a két meghajtót egyetlen nagyméretű tárhelyként kezeli. A RAID0 módban a merevlemezek egyenlő méretű blokkokra kerülnek felosztásra (striping), így maximális olvasási és írási sebességet biztosítanak. A RAID1 funkció tükrözi a másik lemez tartalmát, így egyazon állományból akár 3 azonos példányunk is lehet a maximális biztonság érdekében. A Pulse támogatja a Mac operációs rendszerek Time Machine back-up szoftverét is. Ez automatikusan létrehozza minden tárolt vagy módosított adat biztonsági másolatát, és szükség esetén képes azt visszaállítani - akár egy korábbi állapotában is. Teljes és inkrementális (csak a módosított állományok mentése) back-up is beállítható.
A DNS-320 konfigurációja éppolyan egyszerű, mint az adatok mentése: az előre beállított D-Link Easy Search Utility szoftver felismeri a hálózaton található tárolókat, és automatikusan elvégzi a meghajtók linkelését. A mellékelt Farestone back-up szoftverrel az adatok manuálisan, folyamatosan vagy előre beállított időközönként is menthetők.

Elérhetőség és ár
A Sharecenter Pulse DNS-320 november 4-től elérhető Magyarországon is. Az ajánlott bruttó végfelhasználói ár 32 900 Ft. Az első 3000 vásárló egy 15 szám letöltésére jogosító eMusic kódot kap a termékhez ajándékba (www.emusic.com).

* Üresen és merevlemezekkel szerelten is kapható (1 TiB vagy 2 TiB)

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény