FőoldalArchívumWindows Phone 7 rendszerű okostelefon a T-Mobile kínálatában
2010. október 18., hétfő ::

Windows Phone 7 rendszerű okostelefon a T-Mobile kínálatában

A T-Mobile bemutatja a Microsoft új mobil operációs rendszerére, a Windows Phone 7-re épülő Samsung OMNIA 7 telefont, amely jelentősen különbözik az okostelefonok piacának többi versenyzőjétől. Az új készülék azoknak készült, akik pörgős életvitelük mellett a szórakoztató alkalmazások szerelmesei. Az Európában és Ázsiában piacra kerülő OMNIA 7 az első Samsung okostelefon, amely a Microsoft Windows Phone 7 operációs rendszerével van felszerelve

Az elmúlt években az okostelefonok piacának folyamatos növekedésével egyre nehezebben megkülönböztethetővé váltak a készülékek. A Windows Phone 7 tervezésekor az embereket valójában segítő, feladataik elvégzését leegyszerűsítő okostelefon lebegett célként a mérnökök szeme előtt. Annak érdekében, hogy a korábbi kötöttségek ne hátráltassák a fejlesztést, a Microsoft az eddigi rendszerek finomítása helyett teljesen új alapokról kezdett építkezni.

A Windows Phone 7 filozófiája eltér egyéb okostelefonokétól: tervezésekor a felhasználók által legsűrűbben gyakorolt tevékenységeket vették elsősorban figyelembe. Ennek következtében nemcsak hogy nem vész el a keresett információ, hanem az mindig áttekinthető formában és módon jelenik meg. A Windows Phone 7 segítségével leegyszerűsödnek az olyan mindennapi feladatok, mint például az e-mailek ellenőrzése vagy a fényképek megosztása. A rendszer a felhasználók számára legfontosabb dolgokat, például a zenéket, fényképeket, játékokat, videókat vagy dokumentumokat egységes csoportokba, úgynevezett 'hub'-okba rendezi, így gyorsítva meg az ezekhez kapcsolódó tevékenységek, feladatok elvégzését.

A Windows Phone 7 egyesíti magában a Microsoft számos fejlesztését, gazdag tapasztalatát és széleskörű tudását. Erre bizonyíték a minden korábbi mobilra írt irodai szoftvernél hatékonyabb Word for Mobile, Excel for Mobile és Powerpoint for Mobile, amelyek révén problémamentesen tekinthetők meg és szerkeszthetők a dokumentumok, táblázatok és prezentációk. Szintén a felhasználók mindennapjait könnyíti meg a Microsoft keresőjéhez közvetlen hozzáférést nyújtó dedikált "Bing" gomb, amely intelligens kereséseket indít az internettől a telefonon található fájlokon át például a térképszolgáltatásig. A Windows Live pedig többek között a fotók megosztásában vagy a naptár rendbe tartásában segít, illetve a Find My Phone szolgáltatás révén távolról lezárható, törölhető, illetve megtalálható az elveszett telefon.

A Samsung OMNIA 7 így a Windows Phone 7 segítségével egy egészen újfajta, a modern életstílushoz tökéletesen illeszkedő intuitív, dinamikus felhasználói felületet nyújt. A telefon testre szabható indítóképernyője a megszokott ikonok helyett mindig aktuális tartalmakat mutat, mozaikok formában. A valós idejű frissítések révén az internetes tartalmak, hírek, találkozók, közösségi hálózati információk azonnal megjelennek a telefon képernyőjén, a különböző 'hub'-ok (People, Picture, Office, Marketplace, Games és Music & Video) pedig biztosítják, hogy minden tartalom pontosan a helyére kerüljön. Az OMNIA 7 ezeken felül hozzáférést nyújt egy egész sor közösségi és képmegosztó oldalhoz. Csak egy gombnyomás, és a barátok máris megkapják a küldött képet!

A Samsung első Windows Phone 7 operációs rendszerrel rendelkező mobiltelefonja számos új lehetőséget kínál, maximálisan igazodva a felhasználók életstílusához. A készülék 4 hüvelykes SUPER AMOLED érintőképernyővel, 1 GHz-es processzorral, 5 megapixeles kamerával és LED vakuval rendelkezik. A minimalista kialakítású, sallangmentesen egyszerű külsejű OMNIA 7 telefont eleganciája, fémhatású borítása igazi stílusos kiegészítővé teszi, mely bármilyen környezetben remekül érvényesül.

A T-Mobile kiváló minőségű szélessávú (3G/HSPA) hálózatán a gyors adatátvitel sem jelenthet problémát: egy 4 MiB-os zene letöltése mindössze 4-6 másodpercet, egy 40 MiB-os videóé pedig hozzávetőlegesen 1 percet igényelhet. A térhatású hangzás (surround sound) és a kiváló hangminőség révén a bizalmas beszélgetések és az üzleti tárgyalások olyan jó minőségben folytathatók le, mintha a beszélgetőpartner csupán karnyújtásnyira állna.
Az OMNIA 7 hazánkban elsőként a T-Mobile kínálatában lesz kapható. A készüléket megvásárolni szándékozók hamarosan a www.t-mobile.hu oldalon regisztrálhatnak a készülékre. A Windows Phone 7 mobil operációs rendszerről bővebb információ angol nyelven a www.windowsphone.com oldalon található.

A Samsung OMNIA 7 műszaki jellemzői A Samsung OMNIA 7 műszaki jellemzői

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény