FőoldalKonstruktőrDataRacing 2023 – data science verseny
2023. november 08., szerda ::

DataRacing 2023 – data science verseny

Az MNB, a BME és a dmlab szervezésében idén is elindul a DataRacing 2023 data science verseny. A verseny december 3-ig fut, összesen szuperbrtuttó 6 millió forint nyereménnyel.

Bárki indulhat rajta, akinek van magyar adószáma, tajszáma, lakcíme, azaz tipikusan a magyar állampolgárok, de verseny szervezői külön kidolgozták, hogy az itt dolgozó vagy tanuló külföldieknek is lehetőségük legyen versenyezni.

A feladat igen összetett: három év anonimizált és torzított összes hazai lakossági hitel adatait felhasználva (lakáshitel, személyi kölcsön, hitelkártya, stb.), a szervezők megnézték, hogy kik vették fel (tipikusan több ember is tartozhat egy-egy termékhez), és hogy ebben a három évben melyik hitel dőlt be, melyiket törlesztették elő. A verseny fő kérdése, hogy mi a valószínűsége annak, hogy egy adott már hitelezett ügyfél legalább egy hitele be fog dőlni a következő 2 évben.

Az adathalmazban van közel egymillió hitelszerződés, ezen már deep learning megoldások is hatékonyan futtathatók, de survival analysis, idősoros megközelítés, sőt a hitelfelvevők azonosítása miatt hálózatanalitikai megközelítés is működhet.

Aki szereti kreativitást igénylő data science feladatokat, annak ez egy igazi kihívás!

További információ: dataracing.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény