FőoldalKonstruktőr3G/4G rádiós áramkörök okostelefonokhoz
2012. január 23., hétfő ::

3G/4G rádiós áramkörök okostelefonokhoz

Az RF Micro Devices bejelentette, hogy megkezdte több 3G/4G hálózatokkal kompatibilis teljesítményerősítőjének sorozatgyártását, amelyek két vezető okostelefon-család tagjaiba fognak kerülni. E két, legújabb okostelefon-családot az RFMD a PowerSmart platformjával és az RF724x sorozatú teljesítményerősítőivel támogatja

Az érintett okostelefonok egyike az RFMD PowerSmart megoldását alkalmazza, és egy stílusos, teljes egészében érintésérzékeny kezelőfelülettel rendelkező készülék, amelynek 3,2 hüvelyk képátlójú, nagyfelbontású kijelzője, 5 megapixeles, vakus és videókészítésre alkalmas kamerája is van. A második telefoncsaládban az RF7241, RF7242, RF7244, RF7245, és RF7258 típusszámú RFMD áramkörök dolgoznak, a telefon pedig egy funkciógazdag készülék, amely nagyfelbontású, érintésérzékeny kijelzővel, legendásan jó minőségű billentyűzettel, és pontos vezérlést támogató, optikai érintőpaddal szerelték fel. Ez utóbbi többféle, háromsávos 3G változatban lesz elérhető, kizárólag az RFMD 3G/4G teljesítményerősítőinek alkalmazásával. Mindkét okostelefon-család egy vezető, észak-amerikai székhelyű telefongyártó műhelyéből kerül ki.

Az RFMD RF724x UMTS/HSPA+ teljesítményerősítők rendkívül nagy hatásfokú alkatrészek a 3G/4G-képes okostelefonok számára, új mércét állítva. Az RF724x sorozatú teljesítményerősítők csúcshatásfoka 48 ... 51% körül mozog, jelentősen túlteljesítve a konkurens megoldásokat. A család jelenleg az 1-es, 2-es, 4-es, 5-ös és 8-as W-CDMA sávokat fedi le, amelyek tartalmazzák a világszerte legszélesebben alkalmazott UMTS/HSPA+ frekvenciasávokat és ezek regionális kombinációit.

Az RFMD PowerSmart platform átformálja a többmódusú, többsávos, cellás RF architektúrák jövőjét. A PowerSmart-ban megjelent a forradalminak kikiáltott RF Configurable Power Core, amely többsávos, többmódusú lefedettséget biztosít minden cellás kommunikációs modulációs séma esetén, beleértve a GSM/GPRS, EDGE, EDGE Evolution, CDMA, 3G (TD-SCDMA vagy W-CDMA) és 4G (HSPA+, LTE vagy WiMAX) technológiákat. A PowerSmartban az RF Configurable Power Core kompatibilis minden jelenlegi és jelen pillanatban ismert 4G adatszabvánnyal is (HSPA+, LTE QPSK, LTE 16QAM, valamint LTE 64QAM). Az RF Configurable Power Core ellát minden, teljesítményerősítéssel és teljesítménymenedzsmenttel kapcsolatos funkciót, a PowerSmart platform pedig ellát minden kapcsolási és jelkondicionálási feladatot egy kompakt referenciaterv formájában, amely kiváló forrás a telefongyártók számára egy komplett, cellás rádiós front-end megtervezésekor.

Az RFMD honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény