FőoldalÜzletÚjra: Nokia telefonok magyar gyártásból
2023. október 11., szerda ::

Újra: Nokia telefonok magyar gyártásból

9 év után ismét Nokia „Made in Hungary”

Immár 9 éve, hogy a Nokia bejelentette, hogy gyártási kapacitásai egy részét áthelyezi Európába. Úgy ítélték meg, hogy biztonsági és fenntarthatósági okokból jobb, ha nem Európán kívüli helyszíneken folyik a fejlesztés, gyártás. Majd pár hónapra rá bezárt a Nokia Komárom Kft. nevű telefongyárukat... Azóta a Nokia telefongyártása is megszűnt, azonban a márkanév tovább él. Azt ugyanis a HMD Global nevű cég licenzeli, az ő konstrukciójuk jelenik meg mostanság Nokia név alatt.

Sajtóhírek szerint a HMD Global hazánkban fogja összeszereltetni az XR21-típust. Az év elején még mindez nagy titoknak számított, csak annyit lehetett tudni, hogy biztonsági okokból Európában lesz a gyártás. Most napvilágot látott, hogy minimum egy fajta Nokia telefon gyártása Magyarországon lesz, bár a pontos helyet továbbra sem árulták el.

A szóban forgó készülék egészen pontosan az üzleti felhasználókat célzó Nokia XR21 5G. Ez igazából ugyanaz a készülék, mint az, amit szintén XR21 néven az év elején piacra dobtak, csak ezt már Európában szerelik össze, és a vállalati ügyfeleknek magasabb szintű biztonságot és nyújtanak személyre szabott szoftverek és biztonsági funkciók által.

Forrás: www.hmdglobal.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény