FőoldalGyártósorGÖPEL THT-Line
2012. szeptember 11., kedd ::

GÖPEL THT-Line

A hatékonyság növelése in-line THT PCB ellenőrző rendszerrel
A GÖPEL electronic bemutatja továbbfejlesztett AOI-rendszerét, az Opticon THT-Line-t, amelynek segítségével a THT (through-hole technology) furatszerelt technológiával készült PCB-k ellenőrzése közvetlenül a gyártási folyamatba integrálható

THT alkatrészek optikai vizsgálata az Opticon THT-Line segítségével
Ez az AOI-rendszer hatékonyan alkalmazható a minőségbiztosítás érdekében a THT termelési folyamatban. Használata történhet akár kézi PCB-adagolással (off-line), akár in-line rendszerben integrálva.
A THT-Line segítségével akár 620×510 mm PCB-k vizsgálata is lehetséges, ahol az AOI-rendeszer maximális ellenőrzési területe 540×410 mm, a komponensek magassága pedig akár 80 mm is lehet. Ha az ellenőrzési folyamat szükségessé teszi, a THT-Line a hatékonyabb vizsgálat érdekében felszerelhető alsó AOI-rendszerrel is.
Az Opticon THT-Line a legújabb verziójú rendszerszoftverrel, az Opticon PILOT 5.2-vel rendelkezik, amely támogatja a THT-ellenőrzést a rendkívül könnyen és kényelmesen kezelhető, új generációs "easyELKO" és az "easyOCR" tesztfunkciók segítségével. Ezek a funkciók lehetővé teszik az elektrolitkondenzátorok polaritás-ellenőrzését, valamint a címkeolvasást a korábbi előtanítási folyamat nélkül. Összehasonlítva a már ismert karakterfelismerő módszerekkel, ez forradalmi lépés az OCR kihasználására az elektronikus szerelvények minőség-ellenőrzése terén.
A THT-Line érintőképernyős működtetése optimalizált felhasználói felületet biztosít a kényelmes és hatékony használat érdekében.

Kamerakoncepció
A THT-Line kamerarendszere lehetővé teszi a nagy kontrasztú szürkeárnyalatos értékek rögzítését, valamint a nagy felbontású színes képek készítését az Extended Colour technológia alkalmazásával. A kiterjesztett mélységélesség biztosítja akár 80 mm magasságú THT-szerelvények ellenőrzését is.

Rugalmas, többspektrumú megvilágítás
Komponensek ellenőrzése látható fénnyel és infravörös megvilágítással

  • Multispektrális megvilágítás (választható UV vagy IR)
  • Választható intenzitású és irányú megvilágítás.

Kontraszt növelése, megvilágítási lehetőségek
Az AOI-rendszer megvilágítási moduljának minősége és megbízhatósága nélkülözhetetlen a hibásan forrasztott kötések és alkatrészek biztonságos felismeréséhez és elkülönítéséhez a vizsgálati folyamat során. A rugalmasan változtatható megvilágítás és az ezzel kivitelezhető tökéletes kontrasztarány biztos alapot szolgáltat a sikeres képelemzéshez.

Szabadon választható infravörös és ultraibolya
Az Opticon-rendszerek jellemzője a szabályozható megvilágításmodul, amellyel a fény hullámhossza, intenzitása és iránya is állítható. Ez garantálja a biztonságos felismerést és ellenőrzést alacsony kontrasztú elemek esetén, polaritásjelek, anyagi különbözőségek és szennyezett területek vizsgálatánál.
Ezek a funkciók jó alapot biztosítanak a gyártási hibák magas szintű kimutatására, valamint a hamis jelzések minimalizálására. Minden megvilágításváltozat tárolható, újra előhívható és tetszőlegesen alakítható egy adott PCB-re, igény szerint.

OPTICON PILOT - a kiegyensúlyozott szoftverkoncepció
Az Opticon PILOT szoftverfunkciói az alkatrész-felismerés, forrasztásikötés- és rövidzárvizsgálat, OCR, színellenőrzés, valamint a polaritásfelismerés.
Az intelligens alkatrész-felismerés automatikusan, a valós képből létrehozott karakterisztika által megy végbe, a forrasztási kötések minőségének meghatározása pedig komplex, szürkeárnyalatos képelemzéssel történik, különféle megvilágítástípusok alkalmazásával.
A javítóállomás (repair station) szoftver segítségével kényelmesen és hatékonyan ellenőrizhetjük az in-line termelési folyamat hibáit, amit később akár off-line módban is javíthatunk, áttekinthetünk.
Ezenkívül segítséget nyújt a termelési folyamatok optimalizálására is.
A kiterjesztett statisztikai értékelés számos szűrő beállításával lehetővé teszi a főbb hibák gyors kimutatását, a gyártási minőség és teljesítmény objektív értékelését.


Az Opticon THT-Line az "Industriepreis 2012" győztese "optikai technológiák" kategóriában

Az Interelectronic honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény