FőoldalGyártósorWIHA ESD: minőség és biztonság egy kézben
2011. november 04., péntek ::

WIHA ESD: minőség és biztonság egy kézben

Az elektronikai iparban gyártott nagy érzékenységű eszközök, alkatrészek előállításánál, beültetésénél és minden olyan munkafolyamatnál, ahol egy elektrosztatikus kisülés - amit akár az emberi test felületén kialakuló feszültség is okozhat - az alkatrész működésére nézve végzetes lehet, ma már szinte elengedhetetlen követelmény ennek ellensúlyozása biztonságos, ESD- (electrostatic discharge)-biztos munkakörnyezet kialakításával. A WIHA minőségi ESD-safe kéziszerszámaival ezen a téren kívánja elősegíteni az elektronikai iparban dolgozó operátorok szakszerű munkáját, mivel a megfelelő személyi földelésen túlmenően (csuklópánt, sarokpánt, köpeny, kesztyű) számos szakterületen nélkülözhetetlen a megfelelő védelemmel ellátott kéziszerszámok használata

A WIHA márkanév mindenütt a világon egyet jelent a minőséggel. A cég több mint 70 éves gyártási tapasztalatával mára a világ egyik vezető gyártójává vált a jó minőségű professzionális kéziszerszámok piacán. Gyáregységei Németországban, Svájcban és Lengyelországban vannak. A WIHA a világ egyik vezető cége a professzionális minőségű eszközök gyártásában és tervezésében. Vezető szerepét ezek folyamatos fejlesztésének, innovatív megoldások alkalmazásának köszönheti, amelynek révén méltán számíthat a vevői elégedettségre.

A WIHA kéziszerszámai a nemzetközi IEC61340-5-1 ESD-szabvány előírásai szerint készülnek. A markolatok anyaga, bevonata ezen szabványnak megfelelő kialakítású disszipatív felület, felületi ellenállása 106 ... 109 Ω. Ez garantálja az ún. "lágy kisülést", ami az elektrosztatikus felületi feszültséget meghatározott időtartam alatt vezeti le, megakadályozva ezzel az érzékeny alkatrészek károsodását.
A WIHA ESD termékcsaládja széles választékot kínál, hogy mindenki megtalálja az adott munkafolyamathoz legmegfelelőbb eszközt, lett légyen az csavarhúzó, fogó, csipesz vagy mérőeszköz.
A szerszámok markolata többkomponensű disszipatív, ergonomikus kialakítású, amely komfortos és biztonságos munkavégzést tesz lehetővé, anyaga ütésálló, hőre lágyuló polipropilén. A csavarhúzószárak, bitek anyaga króm-vanádium-molibdénnel ötvözött rozsdamentes acél, amely precíz illeszkedést biztosít a csavarok fejéhez.
Precíziós ESD csavarhúzók széles skálájából válogathatunk, amelyeket főként kisméretű csavarok biztonságos csavarozásához alakítottak ki. A forgófejjel ellátott csavarhúzónyél gyors ki- és becsavarozást tesz lehetővé, a WIHA MagicSpring elnevezésű innovatív megoldása pedig egy acélrugó segítségével rögzíti a csavart a csavarhúzószár végéhez, meggátolva így annak leesését ki- vagy becsavarozáskor.
Az érzékeny állítócsavarokhoz kifejlesztett tisztaszoba-kompatibilis kerámia csavarhúzók olyan esetekben nyújtanak jó megoldást, ahol a csavarozásnál sem az elektrosztatikusság, sem az esetleges mágnesezhetőség nem megengedett.
A SYSTEM 6 ESD és SYSTEM 4 ESD termékcsaládot olyan csavarhúzók alkotják, amelyek rugalmasan állítható szárhosszal és különféle kialakítású, cserélhető csavarhúzószárakkal rendkívül rugalmas felhasználhatóságot biztosítanak a különféle csavarokkal végzendő minőségi és precíz munkafolyamathoz.

Ahol az előírások szigorúan megkövetelik a csavarkötések nyomatékait, jól használhatóak a WIHA ESD nyomaték-csavarhúzói, amelyek különféle nyomatéktartományokban állítható, nyomatékskálával ellátott csavarhúzónyelekkel rendelkeznek.

Az ESD fogókat és csipeszeket ugyanaz a gondos, minőségi anyagválasztás jellemzi, mint ami a csavarhúzóknál is jellemző, amely precíz munkavégzést és rendkívüli tartósságot biztosít.


Különösen érzékeny alkatrészek mérésére fejlesztette ki a WIHA az ESD tolómérőt, amelyet magas minőségű üvegszálas műanyag (60% üvegszáltartalom) kialakításának köszönhetően különlegesen nagy szilárdság és kopásállóság jellemez, ezáltal svájci precizitásnak megfelelő pontosságú mérést tesz lehetővé. Ellenáll a különféle vegyi anyagoknak, a mérőpofák hőmérsékleti stabilitása pedig igen magas (rövid ideig max. 180 °C, folyamatos használat esetén max. 120 °C). Használatának nagy előnye, hogy a fém tolómérőkkel szemben a műanyag pofák nem tesznek kárt az érzékeny alkatrészekben.

Az InterElectronic honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény