FőoldalGyártósorVideomikroszkóp az ipar valamennyi területére
2012. március 27., kedd ::

Videomikroszkóp az ipar valamennyi területére

A TAGARNO AS dinamikusan fejlődő nemzetközi cég, amely különféle kamerarendszereket, optikai megoldásokat kínál az élet különböző területeire

A MAGNUS HD-sorozat a folyamatos fejlesztések és 25 év tapasztalatának eredményeként egyesíti mindazon minőségi és biztonsági követelményeket, amelyeket akár az orvosi szabványok, akár az elektronikai ipari felhasználás ESD (electrostatic discharge) védelme meghatároz.
A TAGARNO MAGNUS HD-sorozat kiváló optikai tulajdonságai, ergonomikus kialakítása, valamint a különféle kiegészítők rugalmas alkalmazhatósága révén számos felhasználási területen jelenthet eredményes megoldást.
A MAGNUS HD-széria kamerái a monitoron torzítás és késés, illetve interferencia nélkül képesek előállítani azt a páratlanul éles és valósághű színekben gazdag képet, amit a vizsgálat folyamán a kamera alatt látunk.
A kép egyedülálló minősége a digitális jelátvitelnek köszönhető, amely a kamera és a monitor közötti DVI-csatlakozás segítségével jön létre. Ez a megoldás kiküszöböli a konverziós veszteséget, ami általában akkor jelentkezik, ha a jelek analóg-digitális átalakításon mennek keresztül. A TAGARNO az általunk kifejlesztett új HD DVI panellel képes fogadni és feldolgozni a kamera digitális jeleit és azokat szabványos DVI-jelként továbbítani.
A megfelelő ergonómiai kialakítás, amit a MAGNUS HD-széria képvisel, kevésbé fárasztja a szemet, ezáltal gyorsabb és pontosabb munkavégzést eredményez. A kamerák munkatávolsága 4-es lencse esetén 250 mm, így kényelmesebb testtartást és nagyobb mozgási szabadságot biztosít a felhasználónak. A monitor tetszőleges elhelyezése szintén növeli a komfortérzetet, és megakadályozza szemünk elfáradását és romlását.

A MAGNUS HD-sorozat háromféle kamerarendszert kínál.

MAGNUS HD: a széria rangidős tagja, amely tökéletesen egyesíti a fent említett tulajdonságokat és képességeket. Nagyítása a különféle előtétlencsékkel akár 105-szörös is lehet, hogy a vizsgálat során semmi se kerülhesse el a figyelmünket, ugyanakkor a HD képminőség kis nagyításban is tiszta, kiváló képet nyújt arra az esetre, ha a képernyőn nagyobb területet szeretnénk jól áttekinthetővé tenni. Használhatóságát tovább növeli a beépített LED-megvilágítás és az elforgatható optika is.

Műszaki adatok:

  • Kamerafelbontás: HD720p, 1280×720 @50/60 Hz
  • Írisz: F1,8 ... F26
  • Fókuszálás: auto- és manuálfókusz
  • Csatlakozók: DVI-kimenet, DVI-bemenet, USB 2.0, SUB-D 9,
  • Zoom: 10× optikai + 2× digitális
MAGNUS HD TREND: a legújabb fejlesztésű videomikroszkóp-rendszer, amely egyesíti a kiváló HD képminőséget egy mikroszkóp nagyítási képességeivel. Műszaki paramétereiben a MAGNUS HD stílusjegyeit hordozza, számos új jellemzővel kiegészülve.

  • Akár 320×-os nagyítás 60 képkocka/s képfrissítés mellett, hogy a legapróbb részletek is tisztán és élesen kivehetőek legyenek.
  • Könnyű és precíz kameramagasság-állítás a gyors és pontos fókuszálás érdekében.
  • 45°-ban dönthető és 90°-ban forgatható optika, hogy minden vizsgálathoz megtaláljuk a legmegfelelőbb pozíciót.
  • Képek mentése PC-csatlakoztatás nélkül, közvetlenül SD memóriakártyára.
  • Optika közepében elhelyezett lézerdióda, ami segít a pozicionálásban.
  • Új típusú, nagy teljesítményű LED-megvilágítás.

A két említett kamerarendszer alapvető beállításai, mint a nagyítás és a fókusz, egyetlen gombnyomással állíthatóak a készülékhez csatlakoztatható XLINK vezérlőegység segítségével.
Amennyiben a kamerarendszer valamennyi funkcióját szeretnénk munkaállomásunkhoz integrálni, válasszuk az XPRO vezérlőegységet és az XPRO szoftvert, amely szintén egy-egy gombnyomással ad lehetőséget a zoom, a fókusz, a fényerő, az írisz, a fehéregyensúly manuális szabályozására, valamint pillanatfelvétel készítésére és mentésére (PC csatlakoztatásával) és a képernyő igény szerinti megosztására. (Ez utóbbira akkor lehet szükség, ha például egy, a számítógépen lévő referenciaképpel szeretnénk összehasonlítani a mikroszkóppal vizsgált élőképet.)
A MAGNUS HD-rendszerekhez számos egyéb kiegészítő áll rendelkezésre, amelyek a különböző felhasználások során megkönnyíthetik az egyes vizsgálati folyamatokat. Ilyenek többek között a kör alakú, dönthető alátétkonzol, az XY-tábla, a lábpedál (zoom állítására), vagy a körmegvilágítás.

A MAGNUS HD és HD TREND egyaránt alkalmas mérésre és dokumentálásra a TAGARNO által kifejlesztett XP/Vista//Win7 alapon használható MILLI és MICRO szoftvercsomagok segítségével.

MAGNUS HD ZIP: a széria legkisebb tagja. Könnyen hordozható, helytakarékos kivitel saját, kisméretű vezérlőegységgel, amelynek segítségével bárhol gyorsan és egyszerűen végezhetünk vizsgálatokat a MAGNUS HD szériától megszokott, kiváló HD-minőségben.
A MAGNUS HD-sorozat jó választás lehet mindazoknak, akik az optikai ellenőrzések és vizsgálatok folyamatát akár laboratóriumi, akár termelési szinten egy nagy megbízhatóságú, kiváló minőségű, könnyen kezelhető, korszerű digitális rendszerbe kívánják integrálni.

Az InterElectronic Hungary Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény