FőoldalGyártósorBGA optikai ellenőrzés - Optilia Flexia-rendszerek
2011. szeptember 05., hétfő ::

BGA optikai ellenőrzés - Optilia Flexia-rendszerek

Gyakran lehet szükségünk a forrasztás utáni vagy javítás előtti BGA-ellenőrzésre. Az AOI berendezések nem képesek tökéletesen ellenőrízni a BGA-forrasztásokat, míg a röntgenes ellenőrzés korlátozott hozzáférhetősége és használhatósága életre hívta a normáloptikai módszeres ellenőrzést. A módszer előnye a rendkívüli modularitás, flexibilitás és relatív alacsony ár

Az Optilia BGA-rendszerek professzionális ellenőrző megoldások a költséghatékony BGA-forrasztás ellenőrzéshez. Az alapkamerára felszerelt speciális fejjel 90°-ban be tudunk nézni a már beforrasztott alkatrészek alá is. A mai modern követelményeknek megfelelően több változat közül választhatunk:

  • Analóg (1024x768 pixel) és
  • Digitális (1600x1200 pixel).

Az analóg rendszer előnye a gyors élőképes vizsgálat és az alacsonyabb alapár, míg a digitálisé a nagy felbontás és a képek gyors, egyszerű elmenthetősége.
Mindkét kameránál az alapkészlet tartalmazza az 1 ... 100-szoros zoomos lencsét, beépített LED-világítással, amellyel mindig a kívánt munkatávolságból tudjuk a legjobb minőségű képet megjeleníteni. A rugalmasságot növeli, hogy kézben tartva is lehet használni, vagy választhatunk a többféle állványos megoldás közül. A rendszer nagy előnye más mikroszkópos rendszerekkel szemben, hogy a monitorra vagy számítógépre kitett kép több személynek hozzáférhető, így ideális megoldás konzultációkhoz, oktatáshoz. A teljes rendszer ESD-EPA-kompatibilis.
Az opciók tárháza szinte kimeríthetetlen:

  • 100×, 170×, 250× vagy akár 500×-os lencse.
  • Zoomos lencsék LED-megvilágítással.
  • Boreszkópos fejek (2,7 ... 10 mm vastag, 54 ... 844 mm hosszú, 0°, 30°, 70° vagy 90° látószöggel.
  • 5-féle állvány (akár Z irányú mérés 3 mikron pontosan, X-Y - 1 µm).
  • 2-féle szoftver (mérésre, dokumentálásra).
  • 3-féle megvilágítás.

Kétféle BGA-lencse közül választhatunk: a normál és a direkt szűk helyekre kifejlesztett microBGA-lencse közül. Az előbbi előnye a nagy látószög, egyszerű kezelhetőség és masszív kialakítás, míg az utóbbi a vizsgált alkatrész melletti 0,7 mm-nyi helyre is befér. Mindkét fej rendelkezik a fejbe épített megvilágítással, és a külön állványon lévő "brush light" segítségével a rövidzárak felderítése a BGA-test alatt gyerekjáték.
A lencsék rendelkeznek fókuszállítási lehetőséggel, hogy a képen a számunkra legfontosabb részletet élesíthessük ki. Erre akkor lehet nagy szükség, ha egy nagy testű BGA-val van dolgunk, és a belső labdákat akarjuk ellenőrizni.
A cikkben szereplő BGA ellenőrző videomikroszkópra igényelhető ingyenes bemutató. A fenti termékekre a teljes terméktámogatást az InterElectronic Hungary Kft. biztosítja.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény