FőoldalKonstruktőrKíváncsi a Curiosity panel lehetőségeire?
2016. január 29., péntek ::

Kíváncsi a Curiosity panel lehetőségeire?

Az új fejlesztőpanel teljesen integrált, költséghatékony fejlesztést biztosít a Microchip 8 bites PIC® mikrovezérlőivel. Egyedülálló elérést tesz lehetővé a processzormag-független perifériákhoz diákok, döntéshozók és professzionális tervezők számára

Legyen kíváncsi!

A jelen 8 bites PIC mikrovezérlői segítenek a tervezőknek korszerű és innovatív termékeket építeni, széles alkalmazási körben. Miközben az alaptechnológia többéves múltra tekint vissza, a Microchip időről időre nagyobb teljesítménnyel, ill. memóriával és testre­szabható intelligenciával rendelkező eszközökkel jelent meg, hogy a növekvő komplexitású beágyazott rendszerek igényeinek is megfeleljen. A legújabb 8 bites PIC mikrokontrollerek processzormag-független perifériákat (CIP) is tartalmaznak, melyek különböző feladatok elvégzésére képesek, a processzor felügyelete nélkül. Némelyik PIC intelligens analóg modulokkal is rendelkezik, lehetővé téve olyan egyszerű és hatékony megoldások létrehozását, melyek könnyen implementálhatóak. A tervezők ezeket a kifinomult tulajdonságokat kihasználva kisebb fogyasztású, költséghatékonyabb alkalmazásokat készíthetnek, mint korábban.

Eszköz a funkciók megalkotásához

Ha készen áll a modern, 8 bites PIC mikrovezérlők teljesítményének kiaknázására, akkor beágyazott rendszere tervezésekor új lehetőségek előtt áll. A Curiosity (kíváncsi) fejlesztőpanel (DM164137) egy költséghatékony, teljesen integrált, 8 bites fejlesztői platform, mely elsődlegesen az új felhasználókat és döntéshozókat célozza meg, de mellette mindenki mást is, aki funkciógazdag, gyors prototípuspanelt keres. A kialakításnak és a külső csatlakozási lehetőségeknek köszönhetően kivételes hozzáférést biztosít a magfüggetlen perifériákhoz, tökéletes platformot alkotva számos funkció megvalósításához, alkalmazások széles körét kiszolgálva. A Curiosity fejlesztőpanel támogatja az összes kisfeszültségű, programozható 8 bites, PIC mikrokontrollert 8, 14 és 20 lábú PDIP tokozásban. A még nagyobb rugalmasság érdekében a panel USB portról vagy külső 5 V-os forrásból is táplálható.

Készen a dolgok internetére

A Curiosity panel segít a dolgok internetével kapcsolatos ötletének gyors megvalósításában. A fejlesztőpanel számos felhasználói interfészlehetőséget tartalmaz, beleértve fizikai nyomógombokat, az mTouch® kapacitív érintésérzékelőt és a panelre szerelt potenciométert. A külön megvásárolható RN4020 modult, a számára kialakított helyre forrasztva, Bluetooth® Low Energy kommunikáció is könnyen kialakítható. Ha pár, igazán érdekes funkcionalitással szeretné bővíteni alkalmazását, akkor a panelon található mikroBUSTM interfésszel a MikroElektonika több mint 100-féle Click paneljének egyikét is csatlakoztathatja a GPS-vevőtől az alkoholszenzorig.

Több mint kiindulási pont!

A mindössze nettó 20 dollárba kerülő Curiosity panel többet ad a pénzéért. Úgy tervezték, hogy a feladatok növekedésével a képességei bővíthetők, így „minden az egyben” fejlesztői platformként működhet, ill. hozzáigazítható speciális egyéni igényekhez. Mindemellett képes kihasználni az MPLAB® X fejlesztői környezet és a MPLAB Code Configurator minden előnyét. A fejlesztőpanel integráltan tartalmaz egy programozó/hibavadász egységet is, ezért nincs szükség további hardver­elemre az elinduláshoz.

Ossza meg kíváncsiságát!

Néhány ötletre lenne szüksége következő tervéhez? A Curiosity platform ideális új tervezési ötletek megosztásához és kipróbálásához. Kreativitásának beindításához a Microchip egy oktatósorozatot is megalkotott teljes alkatrészjegyzékkel, forráskóddal és alkalmazásleírással. Ezek a hasznos tervezési tippek elérhetőek a Curiosity Design Center oldalon. Arra ösztönözzük, csatlakozzon a Microchip fórumához, ossza meg ötleteit, és legyen részese az egyre növekvő közösségnek!

A Microchip kapcsolódó honlapja

A forgalmazó ChipCAD Elektronikai Disztribúció Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény