FőoldalGyártósorÚj, ötzónás reflow-kemence az APS Novastar-tól
2011. március 11., péntek ::

Új, ötzónás reflow-kemence az APS Novastar-tól

Január hónapban az amerikai székhelyű APS Novastar Llc. bemutatta legújabb, 5 zónás reflow-kemencéjét. Az ERO-500 típusnevű kemencét kis és közepes sorozatokhoz tervezték. A kategóriájában egyik legolcsóbb berendezéssel a prototípus-, illetve kis- és közepessorozat-gyártókat célozták meg, ahol nagyon fontos a vegyesen ültetett panelek pontos és biztonságos beforrasztása

1. ábra. A fűtési zónák beállítása 1. ábra. A fűtési zónák beállítása
A reflow-kemence zónánkénti maximális hőmérséklete 320 °C, ahol a reflow-profilok könnyen optimizálhatóak akár ólmos, akár ólommentes forrasztásokhoz is. Minden zóna külön programozható és ellenőrizhető a beépített, nagy LCD-kijelzőn.
Az ideális reflow-profil beállítását több paraméter precíz szabályozása teszi lehetővé. Állítható a szállítószalag sebessége, külön-külön, egymástól függetlenül a zónák hőmérséklet-szabályozása és zónák légkeverés-sebessége, valamint a hűtési zóna. Minden paraméter a beépített vezérlőegységről beállítható. Adatkábelen keresztül a gépen levő információk, profilok, log-fájlok számítógépre lementhetőek.
Az egyedi konvekciós fűtési technológia nagyon egységes hőmérsékletet biztosít a nyomtatott áramkörök körül, ami fontos a precíz reflow-folyamat szabályozásához és eléréséhez. A reflow-profil a beépített 3 db hőmérséklet-érzékelővel ellenőrizhető, amit a grafikus kijelzőn követhetünk nyomon.
2. ábra. Reflow-profil a grafikus kijelzőn 2. ábra. Reflow-profil a grafikus kijelzőn
Alapvető tulajdonságok: 355 mm (14 hüvelyk) széles, könnyű acélhálós szállítószalag, opcióként karmos szállítószalaggal is, könnyű karbantarthatóság, 100 különböző profil tárolása a gépen, ISO 9000 SPC monitoring, valós idejű grafikus hőmérsékletprofil-kijelzés, állapotjelző torony, 5 felső és 5 alsó fűtési zóna összesen 1745 mm hosszú, + hűtési zóna, 3 db szellőzőnyílás, 5 ... 6 kW teljesítmény felfűtött állapotban.
Az APS Novastar 1982-ben alakult, és a világ egyik vezető kisüzemi SMT berendezésgyártó vállalata. Az APS Novastar teljes kulcsrakész megoldásokat kínál a kisüzemi SMT-gyártáshoz: stencilnyomtatókat, kézi és automata SMT beültetőgépeket, reflow-kemencéket, hullám- és szelektív forrasztógépeket, mini hullámforrasztókat és előmelegítőket kínál ügyfeleinek. Az elmúlt időszakban több mint 20 000 db berendezést értékesítettek telekommunikációs, biztonságtechnikai, védelmi és űrkutatási cégeknek, automotív és gyógyászati területekre vagy akár oktatási intézményeknek.
Magyarországon már 6 éve vannak jelen berendezéseikkel.

Az InterElectronic Hungary Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény