FőoldalArchívumNagyteljesítményű alapsávi feldolgozó LTE és 4G-s mobilkészülékek és bázisállomások számára
2009. július 24., péntek ::

Nagyteljesítményű alapsávi feldolgozó LTE és 4G-s mobilkészülékek és bázisállomások számára

A Tensilica ConnX alapsávi feldolgozó áramköre
A Tensilica bejelentette az új ConnX nevű, SoC-tervezésre fejlesztett DSP termékcsaládjának első tagját. A ConnX Baseband Engine (alapsávi feldolgozó) névre keresztelt újdonság hatékony alapsávi feldolgozást biztosít 3G, 4G és LTE vezeték nélküli alkalmazásokban.A skálázható, nagyteljesítményű DSP architektúra ciklusonként 16 darab, 18-bites MAC-nek megfelelő teljesítményt nyújt. A ConnX Baseband Engine ezenfelül optimalizált utasításkészletet, nagy memória-sávszélességet, skálázhatóságot, valamint hatékony fordítótámogatást nyújt egyszerű SIMD vektorizálásra és egyéb DSP funkciókra. A feldolgozó hatékony megoldás többszabványú, telepített és mobil digitális televíziós demodulátor célokra


Az új ConnX Baseband Engine alapja a Tensilica saját fejlesztésű, egyedi igények szerint testre szabható Xtensa LX processzora, az egyedülálló DSP teljesítményt pedig a Vectra LX DSP-megoldás kihasználásával éri el. A ConnX Baseband Engine ideális friss alapsávi fizikai réteg szabványokhoz is, különösen azokhoz, amelyekben a moduláció OFDM, az adásvétel pedig MIMO.

Az új architektúrát a könnyű programozhatóság, az automatikus vektorizáció, az FFT-re és FIR szűrőkre optimalizált utasításkészlet és a komplex mátrixműveletek végrehajtási lehetősége az olcsó bázisállomásos, femtocellás, digitális média adásvételi és szoftverrádiós rendszerekhez ideális megoldássá teszik.

Az optimalizált fordítóprogramon túl a Tensilica két Eclipse-alapú eszközkészletet is a fejlesztők rendelkezésére bocsát. Az Xtensa Processor Developer's Toolkit nagy lehetőségeket tartogató, mégis könnyen kezelhető eszközöket tartalmaz a processzor egyediesítésére. A tervezők többféle processzoropcióból (memóriák, interfészek stb.) választva képesek a gyors és pontos szimuláció végrehajtására. Az Xtensa Software Developer's Toolkit a kódgenerálást és -analízist segíti elő, a fejlesztés felgyorsításának céljával. Az Xtensa szoftverfejlesztő környezetet a rendszer automatikusan generálja ugyanabból az adatbázisból, amely a processzor hardverleírását is adja, így tökéletes egyezőséget tapasztalhatnak a fejlesztők. A rendszerek mindenféle konfigurációs lehetőséget támogatnak, nincs szükség az eszközök manuális szerkesztésére és kiterjesztésére. Ez a fajta megközelítés a helyességet és konzisztenciát eredendően biztosítja.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény