FőoldalKonstruktőrSchurter komponensek – megoldás minden problémára
2024. június 25., kedd ::

Schurter komponensek – megoldás minden problémára

A tápellátási védelmektől kezdve a csatlakozókon át a jelzőlámpákig.

A Schurter kínálata különféle alkatrészeket tartalmaz – a tápáramkör-védelemtől kezdve a csatlakozókon, nyomógombokon és kapcsolókon, klaviatúrákon át a működést jelző lámpákig. A Schurter a gazdag termékválasztékának köszönhetően széleskörű kompetenciákkal bír a műanyag-feldolgozás, a szerszámkészítés, a fémpréselés és -bevonatolás, az elektronikai tervezés és gyártás, az automatizálás és az összeszerelő rendszerek területén. Ez számos lehetőséget biztosít a cég számára. Először is, a különböző kompetenciákat kombinálni tudja, és nemcsak szabványos, hanem egyedi megoldásokat is kínálhat. A vállalat saját erőforrásokon alapuló megoldásokkal is szolgál, ami gyorsaságot és rugalmasságot biztosít. Ugyanakkor az ügyfelek egyetlen forrásból származó termékeket használhatnak, anélkül, hogy azok minősége miatt aggódniuk kellene.

  • Schurter – megoldások, melyekben megbízhatsz
  • Biztosítékok és védelmek
  • Tápcsatlakozók
  • Kapcsolók és kontroll lámpák

A Schurter a tevékenységének kezdetei óta innovatív termékeket fejleszt, és rendelkezik azon struktúrákkal, amelyek támogatják az általa bevezetett megoldásokat. Ráadásul a vállalat aktívan részt vesz az iparági szabványokat definiáló bizottságokban, azért, hogy a változó piaci követelményekhez való alkalmazkodás érdekében idejekorán fejlesztéseket hajthasson végre termékein, és minden szükséges biztonsági jóváhagyást megkaphasson.

A Schurter népszerű, jól ismert és kiváló minőségi kivitelű termékei közé tartoznak az elektromos áramkörök védelmére szolgáló eszközök, mint például a biztosítékok, biztosítéktartók és EMC-szűrők, amelyek új szabványokat állítottak fel a védelmek piacán. A vállalat nemcsak ipari szűrőket kínál, hanem katonai alkalmazásokhoz és különleges védelmet igénylő létesítményekben, például távközlési központokban és adatközpontokban való használatra alkalmas szűrőket is. Szükség esetén egy erre szakosodott kutatási és fejlesztési csapat nyújt tervezési és terméktámogatást az EMC-alkalmazásokhoz. Az ügyfelek nagyra értékelik a vállalat újabb termékeit is, mint pl.: csatlakozók, kapcsolók és klaviatúrák.

Egyedi megoldások a Schurter kínálatából

Az ipari alkalmazások – és nem csak azok – megkövetelik, hogy az alkatrészek biztonságosak, tartósak, megbízhatóak, nagyon jó minőségűek és megfelelő elektromos teljesítményűek legyenek. Ennek elérése érdekében a Schurter aktívan részt vesz az ipari szabványok kidolgozásában és a szabványügyi bizottságok munkájában. Ezáltal ismeri a trendeket és képes a bevezetett műszaki megoldások tekintetében a versenytársak előtt járni. A termékek rendkívül magas minőségét a Schurter ISO 9001, ISO 13485 és IATF 16949 tanúsítványai, valamint az általa alkalmazott SIX Sigma Lean módszertan és EFQM menedzsment minőségértékelési eszközök garantálják.

A Schurter logóval ellátott termékeket a vásárlók már évek óta nagyra értékelik, mivel azok ötvözik a svájci precizitást, a részletekre való odafigyelést és a minőségi kivitelezést. Az ügyfelek számára rendkívül fontos az is, hogy a legkisebb probléma nélkül megfeleljenek a szabványoknak, és megszerezzék a megfelelő biztonsági tanusítványokat. A tervezők jellemzően magára az alkalmazásra összpontosítanak, és a tervezési folyamat vége felé választják ki az alkatrészeket. Másrészről, az előre nem látható körülmények vagy a tervezésen végrehajtott változtatások következtében fontos, hogy a termék a tervezett helyre illeszkedjen anélkül, hogy korlátozná vagy veszélyeztetné a funkcionalitást. Ezért a Schurter IEC csatlakozókat kínál paneles beépítéshez (csavaros vagy pattintható, elölről vagy hátulról szerelhető kivitelben), illetve PCB-re szerelhető (csavaros vagy pattintható) változatokban, és az ezekhez való csatlakozótípusok széles választékát is kínálja. Így a mérnökök pusztán egy adott termékcsoportot böngészve könnyen felfedezhetik a vállalat szabványos választékát, és könnyen megtalálhatják az igényeiknek megfelelő, elérhető terméket.

Az ipari szegmens jelentős átalakuláson megy keresztül, ahogy az Ipar 4.0 technológia fejlődése és ezzel együtt az automatizálás egyre szélesebb körű alkalmazása egyre gyorsabb ütemben halad. Az automatizálási berendezések adatokat továbbítanak, ami megnövekedett követelményeket támaszt a csatlakoztathatósággal szemben a zord üzemi környezetben. Ezzel egyidejűleg az új energiatechnológiák, például az energiatárolás és az alternatív energiaforrások fejlesztése is halad előre. Ezen folyamatok célja egyrészt az olcsó energiaellátás biztosítása, másrészt a termelési költségek csökkentése. Mindezeket a fejleményeket a Schurter szorosan figyelemmel kíséri, és olyan kiváló minőségű termékeket szállít, amelyek támogatják az ipari szegmensben ezen trendek és változások technikai igényeit.

Schurter biztosítékok a TME katalógusban

Amint azt könnyen kitalálható, a biztosítékok alkotják a Schurter termékek legnagyobb részét, mivel az alkalmazástól függően különböző követelményekkel rendelkeznek az áram és a kioldási sebesség, a tokozat méretek, a szerelési mód és a névleges feszültség tekintetében. Korábban főként az elektronikában használták, 5×20 mm-es csöves biztosítékokat, de a technológiai fejlődés lehetővé tette ezen eszközök miniatürizálását, ami új követelményeket támasztott az olyan alkatrészekkel szemben is, mint a biztosítékok. Manapság már SMD szerelésre alkalmas házban is kínálják ezeket, és működési karakterük szerint lehetnek alaphelyzetbe visszaállíthatók. A RES-technológia fejlődése további követelményeket támaszt a biztosítékokkal szemben. Itt az ügyfelek elvárják, hogy a védelem ellenálljon a forrás által szolgáltatott viszonylag nagy teljesítménynek, ugyanakkor könnyen felszerelhető legyen, és kioldás esetén ne kelljen újjal helyettesíteni. A Schurter vezető védelmi gyártóként minden készüléktípushoz megfelelő termékportfólióval rendelkezik.


Klasszikus 5x20mm-es olvadó biztosíték

Schurter tápcsatlakozók

A Schurter termékkínálatának fontos elemei a csatlakozók és az interfészek. A gyártó kínálatában megtaláljuk például a következőket:


Wi-Fi interfészes tápcsatlakozók

Intelligens interfészek, amelyek lehetővé teszik a vezérlést, az adatleolvasást, az energiafigyelést és egyéb funkciókat is ellátnak. Ilyen például a DS11, amely egy beépített Wi-Fi-interfésszel és az adatátvitelhez szükséges soros interfésszel rendelkező tápegység (PEM).
Szabványos csatlakozók, például IEC 60320 aljzatok, USB csatlakozók, tápcsatlakozók, ipari csatlakozók és még sok más. Ezeket számos alkalmazásban használják, a háztartási elektromos berendezésektől az ipari automatizálási rendszerekig.


AC tápaljzat

Itt érdemes megjegyezni, hogy a Schurter elkötelezett az olyan ökoszisztémák fejlesztése mellett, amelyek az intelligens hardverkomponenseket a felhőben elérhető erőforrásokkal kombinálják. Ezáltal az eszközök egyszerűen és biztonságosan csatlakoztathatók a felhőhöz, és integrálhatók a Dolgok Internetének (IoT) a struktúrájába.

Kapcsolók és kontroll lámpák

A Schurter kínálatában számos felhasználói interfész-elem, például kapcsolók, billentyűzetek és kontroll lámpák is megtalálhatók:


MSM II sorozatú, kerek vandálbiztos kapcsoló

  • A Schurter reteszes fém kapcsolók és pillanat kapcsolók tartósak és megbízhatóak, kiváló minőségűek és vonzó kialakításúak.
  • A billenőkapcsolók különböző kapcsolási konfigurációkban, különböző pólusszámmal, házszínnel és megvilágítással kaphatók.
  • A membránkapcsolók optimális megoldást jelentenek a kijelző nélküli HMI-k számára. A vállalat egyedi, összetett membránkapcsolókat is kínál különböző ipari ágazatok számára. A membránkapcsolók a minden környezeti körülmény közötti megbízhatóságukról ismertek.

Az érintőképernyők népszerűsége ellenére a membránkapcsolókat továbbra is fejlesztik. A Schurter integrált megoldást kínál egy numerikus kijelzővel ellátott membránkapcsoló formájában, amely könnyen felszerelhető és teljes vastagsága kevesebb mint 2 mm. A membránkapcsolók fém borítással szerelhetők fel, és többrétegű kapcsolóként készülnek. Ezek élettartama legalább 1 millió kapcsolási ciklus.

A vállalat kínálatát különféle optikai jelzőlámpák egészítik ki, amelyeket általában az eszköz működési állapotának jelzésére használnak. A Schurter a foglalatos LED-eket, valamint magukat a foglalatokat is kínálja PCB-re vagy műszerpanelre szerelhető kivitelekben. A műszerpanelre szerelhető LED foglalatok integrált jelzőfénnyel és opcionális áramkorlátozó ellenállással is kaphatók.

Forrás: www.tme.eu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény