FőoldalArchívumCentrotherm hőtechnikai megoldások
2010. november 15., hétfő ::

Centrotherm hőtechnikai megoldások

A Centrotherm a németországi Blaubeurenben már több mint 50 éve foglalkozik hőtechnikai berendezések fejlesztésével és gyártásával. Készülékeik főleg egyediek, mindig az adott alkalmazáshoz társított termékspecifikus megoldásokkal és folyamatokkal. Ma már az ágazat több szegmensében komoly szereplő, és a régió egyik legnagyobb cégévé fejlődött. A különböző kemencék közül technikailag kiemelkedő a vákuumos forrasztási technológia, amit már több magyarországi multinacionális gyártó cég is használ

Egy hagyományos reflow kemencés forrasztásnál a forrasztott kötés 20 ... 30%-a buborékot tartalmaz. Ez sok alkalmazás esetében nem megengedhető. Tel jesítményelektronika, hibrid mikroelektronika, optoelektronika, hermetikus tokozás, UHB LED tokozás, MEMS tokozás stb. mind sokkal tömörebb és tartósabb forrasztott kötést igényel, így szükségessé válik a vákuumos forrasztási technológia használata, ami által a forrasztásban fellelhető buborékok mértéke kisebb lesz, mint 2%! A vákuumos forrasztási folyamat részeként ideiglenesen "levákuumolják" a kemencét, majd a feladattól függően különböző aktiválógázzal töltik meg (leggyakrabban H2, N2, NH, HCOOH).

VLO20 VLO20
A forrasztási folyamat akár folyasztószeres vagy folyasztószermentes is lehet. A technológia egyik fontos része a forrasztási folyamatok pontos meghatározása, vagyis, hogy mikor, milyen hőfokon és mennyi ideig alkalmazható a védőgáz, a vákuum, vagy az aktiválásra használt gáz.
A Centrotherm különböző típusú vákuumos forrasztókemencéket gyárt, a laboratóriumi mérettől a nagyüzemi kivitelig.
A VLO6 1 fűtőlapos, 6 literes kemence R&D és laboratóriumi felhasználásra.

VLO180 VLO180
A VLO20-as kemence is 1 fűtőlapos, de 20 literes űrméretével már a kis sorozatokra is alkalmas. A VLO180 és VLO300 már 3 és 5 fűtőlapos, 180 és 300 literes, nagy sorozatú gyártásra tervezett.
A Centrotherm a vákuumos forrasztó kemencék mellett speciális szállítószalagos kemencéket is készít horizontális és vertikális kivitelben. A speciális kemencék is kérhetőek védőgázas kivitelben, akár 1850 °C hőmérsékletig.
Egyedi megoldások kaphatóak speciális hálós, karos és kerámiazsineges szállítószalagjaikkal.
A fenti gépekhez biztosított Magyarországon a szaktanácsadás, a beüzemelés, támogatás és szerviz.

Az InterElectronic honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény