FőoldalÜzletCeBIT előzetes
2011. november 30., szerda ::

CeBIT előzetes

Sokak szemében még ma is a "számítástechnika vására" képében jelenik meg a CeBIT, amely már jó néhány éve az infokommunikációs technológia szakkiállítása - hangsúlyozta a sajtóbejelentésen Martina Lübon alelnök asszony. A jövő évi kiállítás, az ICT Trade Fair szlogenje a "digitális világ szíve" (Heart of the Digital World)

Jövő év március 6-10-e között látogathatjuk Európa (és talán az egész világ) legnagyobb ICT kiállítását Hannoverben, a CeBIT-et. Előzetes információkat jelentettek be a Deutsche Messe és DMAG képviselet által közösen rendezett sajtótájékoztatón.
A CeBIT mára a gazdaság és a politika vezető számítástechnikai és telekommunikációs eseménye, vásár, konferenciák, céges események és üzleti megbeszélések egyedülálló kombinációja. A 2012. évi CeBIT központi témája a "Managing Trust", amivel témával a bizalom és biztonság kérdését helyezi a középpontba.
A digitális világ iránti bizalom és a biztonság az állam, a gazdaság és felhasználók közös érdeke. A ‚Managing Trust' a bizalom kiépítésének folyamatát a fejlődés és növekedés alapjaként határozza meg - mondja Ernst Raue, a CeBIT-elnökségének tagja. "Minél nagyobb a bizalom az infokommunkiációs szakma megoldásai és alkalmazásai iránt, annál gyorsabban tud a gazdaság növekedni. A bizalom nem elhanyagolható tényező, hanem a gazdasági műveletek fontos iránytűje."
Érdemes lesz tehát kilátogatni a kiállításra.

A vásár, a konferenciák, a céges rendezvények, üzleti megbeszélések egyedülálló kombinációjaként a CeBIT Hannover a világszerte a legfontosabb és egyben legnemzetközibb eseménye a digitális gazdaságnak. Igen fontos impulzusokat ad a nemzetközi gazdaságnak. A 2011. márciusi, ötnapos rendezvényen több mint hétmillió üzleti kapcsolatot jegyeztek fel. A látogatók között 50 milliárd euro feletti bevásárló erővel rendelkező nemzetközi konszern több mint 500 informatikai igazgatóját köszönthettük. Ezen adat alapján kijelenthetjük, hogy a CeBIT a leghatékonyabb marketing és kapcsolati fórum világszerte.
A CeBIT-nek nagy hagyományai vannak, vezető helyet foglal el a konkurens kiállítások között.

Kiemelkedő a CeBIT nemzetközisége. 2011. márciusában több mint 4200 cég állított ki 70 ország képviseletében. A választékot 110 országból érkező 339 000 látogató tekintette meg. Az eseményről 5000 újságíró tudósított.
A CeBIT a politika szereplői számára is fontos találkozóhely. A jövő évi kiállítást - hagyományosan évek óta - Dr. Angela Merkel német szövetségi kancellár nyitja meg. Az Európai Unió számos biztosa, valamint belföldi és külföldi magas rangú politikus követi az eseményeket, és használja fel a vásárt párbeszédek folytatására a digitális gazdaság képviselőivel. A mindenkori vendég ország a legmagasabb rangú politikusával képviselteti magát. Az elmúlt években egyebek között Franciaország elnöke, Nicolas Sarkozy, az akkori kaliformiai kormányzó, Arnold Schwarzenegger, Spanyolország miniszterelnöke, José Luis Rodríguez Zapatero és a török miniszterelnök, Recep Tayyip Erdogan volt a CeBIT vendége Hannoverben.
2012-ben a CeBIT vendég országa Brazília lesz. Az eseményre Brazília elnökét, Dilma Rousseffet várják.

A 2012. évi CeBIT, a digitális gazdaság világszerte legfontosabb szakvására vezető témájával - "Managing Trust" - a bizalom és biztonság kérdését állítja a középpontba. "A bizalom és biztonság a digitális világban az állam, a gazdaság és a felhasználók közös érdeke. A ‚Managing Trust' kifejezés a bizalom kiépítésének folyamatát, mint a fejlődés és növekedés alapját írja le" - mondta Ernst Raue, a DMAG CeBIT vezetője. "Minél nagyobb a bizalom a megoldások és az alkalmazások iránt a szakmában, annál gyorsabban tud a világgazdaság is nővekedni. "A bizalom nem "soft factor", hanem a gazdasági lépések fontos alappillére".

A "Managing Trust" a 2011. évi vezető téma a "Work & Life with the Cloud" logikus folytatása. A felhő-alapú megoldások alkalmazása folyamatosan halad előre. A fejlődés legnagyobb gátja azonban a kínálat iránti bizalom hiánya. "A CeBIT célul tűzte ki, hogy a modern technológiák és a digitális megoldások közötti igazi bizalmi rést csökkentse. Az innovációk csak így fejthetik ki teljes hatásukat" - hangsúlyozta Raue. "Az intelligens megoldások és folyamatok iránti bizalom megteremtését és biztonság kérdését a gyártók és felhasználók esetében központi vállalatvezetési kérdésként kell kezelni.
A CeBIT központi témáját a világ legjelentősebb szakemberei körében mint pl. a nemzetközi vállalatok vezetői, az alkalmazó iparágak és első ízben a fogyasztói társadalom képviselői körében folytatott felmérés alapján hoztuk létre.
A közelmúlt számos eseménye bebizonyította, hogy nem elegendő egy tűzfalat, vagy egy vírusölő programot telepíteni. Sokkal inkább egységes biztonsági koncepcióra van szükség, valamint fenntartható Trus-Managementre.

Itt lép a színre a CeBIT. A 2012. március 6-10 között megvitatott témák spektruma a műszaki biztonságtól a rendszer megbízhatóságába vetett bizalmon keresztül egészen az adatvédelemmel és személyiségi jogokkal kapcsolatos gazdasági és politikai kérdésfelvetésekig vezet. Az interneten elkövetett bűntettek leküzdése irányába tett lépések, megoldások állnak a fókuszban.
A Symantec által nemrégiben készített tanulmány megmutatja, milyen nagy igény van a hálózat biztonságára. A tanulmány szerint az elmúlt évben az internetes bűnözők világszerte 114 milliárd dollár kárt okoztak. Ha még azt az időt is hozzászámítjuk, amelyet az áldozatok eltöltöttek a komputerek mellett, hogy kárukat enyhítsék, ez az érték akár 388 milliárd dollárt is kitehet. A fejlődést gyorsítja a mobil készülékek, mint a smartphone vagy a tabletek egyre növekvő felhasználása. Ezek lehetővé teszik, hogy bármikor, bárhol hozzáférjünk érzékeny üzleti adatainkhoz és információinkhoz.
Az internet biztonságát tekintve még számos kihívással kell megküzdenünk. "A mobil alkalmazások esetén sok kérdés merül fel a biztonsággal kapcsolatban. A CeBIT a megfelelő fórum arra, hogy a kínálati oldal bemutathassa termékeit és megoldásait. Ezen kívül optimális keretfeltételeket teremt a kölcsönös, bizalomépítő dialógushoz. A CeBIT 2012 vezértémája vörös fonalként húzódik az egész területen keresztül, és mind a négy CeBIT szakterületen nyomon követhetjük. A digitális és a lelki biztonság konkrét példáit és megoldási javaslatait a 12. csarnokban a CeBIT Security World fórumon mutatják be a kiállítók."
A jövő évi CeBIT sem nélkülözheti a szakmai konferenciákat. A digitális világ ismert arcai fognak szerepelni a konferencián, mint Amazon, eBay, IBM, Microsoft, SEC, eMeter és Rovio.
A CeBIT Global Conferences keretében a számítástechnika és távközlés, a digitális média és a fogyasztói elektronika területének központi témáit vitatják meg.

A 2012. év témái:
Intelligens hálózatok, a "Felhő" legújabb kezelése, az internet és az életmód, valamint a Social Business. A CeBIT Global Conferences az ipar, a számítástechnika és távközlés alkalmazóit, a vállalkozókat és az érdekelt szövetségeket szólítja meg.

Főbb előadások:
Dr. Werner Vogels - Amazon műszaki igazgatója (CTO)
Jacob Aqraou - eBay Classified Group ügyvezetője (CEO)
Michael Rhodin - IBM Software Solutions Group, első elnökhelyettese
B. Kevin Turner - Microsoft COO
Hamid Akhavan - Siemens Enterprise Communications ügyvezető (CEO)
Larsh Johnson - eMeter.com alapító és műszaki igazgató (CTO)
Mikael Hed - Rovio ügyvezetője (CEO).

A rendezvény minden napja más központi téma égisze alatt zajlik:
Az első konferencia nap (2012. március 6.) mottója: "All things smart".
A középpontban a fenntartható energia ellátás, az intelligens közlekedés-irányítás, a mobilitás, az oktatás és az egészség kérdései állnak.
Előadók: Michael Rhodin ( IBM) és B. Kevin Turner(Microsoft).
Az azt követő panelben, amelynek témája "Smart Car - Smart Grid - Smart Cities" egyebek között Larsh Johnson beszél az eMeter részéről, amely a Smart-Grid-Management-Software piacvezető cége.

2012. március 7. központi témája: "Flying the Cloud".
Az előadások témái egyebek között: Cloud Storage és Cloud-Prozesse, Privacy, Mobility és Konvergenz.
Előadók: Dr. Werner Vogels, az amerikai Amazon informatikai igazgatója, a cég második embere a cégvezető Jeff Bezos mögött, Hamid Akhavan, a Siemens Enterprise Communications (a The Gores amerikai pénzügyi befektető cég és a Siemens AG közös vállalata) vezetője, A 2012. évi CeBIT vezető témájához csatlakozva az ezt követő panel címe: "Managing Big Data and Trust".

2012. március 8. a digitális élet jegyében zajlik. Témája: "Upgrade your Lifestyle: Entertainment, Mobility, Content".
Előadók: Mikael Hed a Rovio játékfejlesztője. Hed hozta létre 2009-ben az "Angry Birds"játékot, amelyet időközben több mint négyszáz millió alkalommal töltöttek le.

2012. március 9-én, pénteken a szociális hálózat behatolásáról szól a mindennapi üzleti életbe. A mottó a negyedik kongresszusi napon: "Social Business: Listen, Share, Care".
Elődó: Jacob Aqraou a vilgászerte legnagyobb internetes aukciós ház, az eBay részéről. Az eredetileg Consumer-to-Consumer-piac mindinkább Business-to-Consumer fórummá válik, és kereskedők új áruit is kínálja.

A 2011. évi CeBIT folyamán több mint 50 vezető nemzetközi előadó vett részt a CeBIT Global Conferences rendevényein. Az előadók köztt volt, Neelie Kroes EU-biztos, Alan Mulally, a FORD, Gary Kovacs, a Mozilla , Paul Hermelin a Capgemini vezetője, a híres amerika blogger, Chris Pirillo, valamint a Salesforce alapító tagja, Parker Harris. 100 országból több mint 3200 látogató vett részt a CeBIT Global Conferences rendezvényein. Az élő közvetítésekre több mint 20 000 alkalommal hivatkoztak, és több mint 70 000 hozzáférést regisztráltak az On-Demand verziókon.

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény