FőoldalKonstruktőrÚj Monolithic Power AC/DC-megoldások
2016. március 18., péntek ::

Új Monolithic Power AC/DC-megoldások

A Monolithic Power cég DC/DC konverterei jól ismertek a magyar felhasználók között is. Az utóbbi időben a Monolithic Power erősített az AC/DC-megoldásokhoz használható integrált áramkörök terén is. A legújabb technológiával válaszolt a növekvő igényekre és kihívásokra. A közvetlenül a hálózatra kapcsolt standby tápegységek (

16 1 chipcad 1

Ezek közül is kiemelhető a nagyfeszültségű kapcsoló-FET-ek fejlődése. A kapcsolási feszültség növelése (ma már 700 V) és a csatorna-ellenállás csökkentése mind jobb hatásfokú áramköröket eredményeztek. A Monolithic Power létrehozta az Easy Power áramkörcsaládját, amely gyűjtőneve lett a skálázható teljesítményű AC/DC-megoldásoknak.

MP10x Smart LDO-sorozat

16 1 chipcad 2

Legkisebb teljesítményű tagja az Easy Power-családnak az úgynevezett Smart LDO-sorozat, ami tulajdonképpen nem is igazi LDO (áteresztő táp), mert kapcsolóelemet is tartalmaz. Az ábrán látható kapcsolásban az egyenirányított szinuszfeszültséget az MP100 nagyfeszültségű FET-je kikapcsolja a megfelelő feszültségszintnél, majd bekapcsolja, ahol lineáris stabilizátorként működik. Az áramkör nem tartalmaz induktivitást, és nem igényel nagy méretű elektrolitkondenzátort a bemeneten, ezért rendkívül kis méretben megépíthető és jó EMI-paraméterekkel rendelkezik. Ezenkívül rövidzár és túlmelegedés is beépített védelemmel rendelkezik.

MP15x-sorozat

16 1 chipcad 3

A következő teljesítménylépcsőt az MP15x sorozat képviseli. Ezek az áramkörök már induktivitást is tartalmaznak, de nem leválasztott áramkörök. Nagy hatásfokkal, kis nyugalmi árammal 6 W teljesítményig használhatók. Segítségükkel intelligens tápegységek vezérlésének primer oldali tápellátását kiválóan megoldhatjuk, de bárhol felhasználhatók 6 W-ig, ahol nem szükséges a leválasztás. Gyakorlatilag minden védelemmel rendelkezik: túlmelegedés-védelem, túlfeszültség-védelem, feszültségmegszaladás-védelem és rövidzárvédelem. Ezért is Easy Power, mert szinte lehetetlen tönkretenni. Terhelés nélkül a saját fogyasztás kisebb, mint 100 mW. A Monolithic Power mindegyik áramkörhöz referenciatervet és fejlesztőpanelt kínál, ami elérhető a ChipCAD Kft. támogatásával.

A forgalmazó ChipCAD Elektronikai Disztribúció Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény