FőoldalKonstruktőr8 bites PIC mikrovezérlő hardveres PID szabályzó-perifériával
2015. április 17., péntek ::

8 bites PIC mikrovezérlő hardveres PID szabályzó-perifériával

A processzorfüggetlen perifériák (CIP) leegyszerűsítik a komplex vezérlőrendszerek implementálását és megadják az innovatív alkalmazások tervezéséhez szükséges rugalmasságot. Ezek a perifériák úgy készültek, hogy csökkentsék a rendszer bonyolultságát, szükségtelenné téve plusz programrészeket, és minimalizálják a külső alkatrészek számát. A hardveres perifériák leveszik az időkritikus és számításigényes funkciók terhelését a processzormagról, lehetővé téve, hogy az egyéb, kritikus feladatokra fókuszáljon

A 8 bites termékkínálat legújabb tagja, a perifériákban gazdag PIC16(L)F161X-család a processzorfüggetlen perifériák kibővített választékát kínálja.

Az új típusok jellemzője a matematikai gyorsító (Math ACC) Proportional Integral Derivative (PID) szabályzóval, mely teljesen magfüggetlen kalkulációt tesz lehetővé, és 16 bites matematikai, ill. PID-műveleteket hajt végre. Az új eszközök Angular Timer (AngTmr) perifériával is rendelkeznek, mely szögelfordulás kiszámítására képes. A magfüggetlen perifériák bizonyos funkciók önálló kiszolgálására beállítva növelik a végrehajtási sebességet, és csökkentik a szoftverigényt. A tehermentesítés hatására a processzormag felszabadul más feladatok elvégzésére, kevesebb programmemóriára van szükség, ill. a mikrovezérlő átlagfogyasztása is csökken.

A 24 bites Signal Measurement Timer (SMT) képes nagy felbontású, hardveres méréseket végezni bármilyen digitális jelen, precízebb és pontosabb eredményt biztosítva. Ez ideális sebességszabályzáshoz, távolság- és fordulatszámméréshez is. A beépített null­átmenet-detektáló (ZCD) periféria a nevéhez híven a hálózati feszültség nullátmeneteit figyeli, leegyszerűsítve a TRIAC-vezérlő alkalmazásokat, csökkentve a CPU-terhelést és az alkatrészköltséget. A nagy áramú (100 mA) I/O portok, a konfigurálható logikai cellák (CLC), valamint az I2C-, SPI- és EUSART-kommunikáció kombinációja felgyorsítja a tervezést, megkönnyíti a megvalósítást, és kellő rugalmasságot biztosít.

Ezek az eszközök az olyan biztonsági előírások betartását is megkönnyítik, mint a class B és az UL 1998. Ebben segít a Windowed Watchdog Timer (WWDT), mely monitorozza a helyes szoftverműködést a megadott határokon belül, így növelve a megbízhatóságot. A ciklikus redundancia-ellenőrzés a memóriaátfésüléssel együtt (CRC/SCAN) a programmemóriát vizsgálja, hibás adatok után kutatva és jelezve. A Hardware Limit Timer (HLT) a hardveres hibák detektálásában játszik szerepet (beragadás, leállás stb.), leegyszerűsítve a szabályzások megvalósítását.

A család az alacsony fogyasztást biztosító XLP technológiával készül, és 8, 14, valamint 20 lábú, kis helyigényű tokozási változatokban elérhető.

Az új eszközöket az MPLAB Code Configurator is támogatja, mely az MPLAB X integrált fejlesztői környezet ingyenes kiegészítője.

A Microchip kapcsolódó honlapja

A forgalmazó ChipCAD Elektronikai Disztribúció Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény