FőoldalKonstruktőr1 Mibit kapacitású, 80 Mibit/s sebességű SRAM 5 V-os működéssel
2013. január 02., szerda ::

1 Mibit kapacitású, 80 Mibit/s sebességű SRAM 5 V-os működéssel

A Microchip négy új eszközzel bővítette SRAM-kínálatát, melyek az ipar legnagyobb memóriasűrűségét és sebességét nyújtják. A család szintén iparágelső 5 V-os működésével, mely még mindig uralkodó a járműipar és az ipari automatizálás területén. Ezek az 512 Kibit és 1 Mibit kapacitású SPI eszközök az alacsony költségek mellett megtartják a portfólió alacsony fogyasztását és kicsi, 8 lábú tokozását

A maximális 80 Mibit/s sebességről a quad-SPI vagy SQITM protokoll gondoskodik, zéró írási ciklusidőt biztosítva közel folyamatos adatáramlással a grafikai, adatpufferelő, adatrögzítő, matematikai, audio-, video- és más adatintenzív funkciók számára.
További két családtag, a 23LCV512 és 23LCV1024 típusok az ipar legköltséghatékonyabb, nemfelejtő, korlátlanul újraírható RAM-megoldásai, biztonsági telepes tápellátással. A gyors, 40 Mibit/s sebességet biztosító dual-SPI (SDI) interfésznek, az alacsony aktív és nyugalmi áramfelvételnek köszönhetően ezek az NVSRAM eszközök nagy sebességű működést tesznek lehetővé a párhuzamos NVSRAM-ok nagy lábszáma nélkül és az FRAM eszközökkel összemérhető fogyasztással, azok árának töredékéért. Ezen tulajdonságok olyan alkalmazások esetén igazán előnyösek, mint a fogyasztásmérők, fekete dobozok és egyéb adatrögzítők, ahol szükség van a korlátlan újraírhatóságra vagy a folyamatos írásra, a nemfelejtő tárolással egyetemben.


„A legtöbb beágyazott alkalmazás fejlesztésénél eljön az az idő, mikor több RAM-memóriára van szükség. Ezek az új, 1 Mibit kapacitású SRAM eszközök lehetővé teszik a tervezőknek, hogy betöltsék ezt a rést, sokkal alacsonyabb költségen, mintha nagyobb mikrovezérlőre vagy processzorra váltanának, valamint kisebb fogyasztással, lábszámmal és költséggel, mint a párhuzamos SRAM esetében — mondta Randy Drwinga, a Micro­chip memóriadivíziójának alelnöke. — Azon alkalmazások számára, melyek nemfelejtő RAM-memóriát igényelnek, elsőként két új, tartalék telepes tápellátással rendelkező eszközzel bővítettük kínálatunkat, melyek költsége jelentősen alacsonyabb, mint bármilyen más, nemfelejtő RAM-nak.”
„Az EEPROM-piac teljesen áttért a soros interfészre, és a Flash-piac gyorsan követi ezt a váltást a párhuzamos eszközök magasabb költsége, helyigénye és fogyasztása miatt. Várakozásaink szerint a SRAM is folytatja ezt az irányt, és a Microchip SRAM-portfóliója meggyőző alternatívát nyújt a beágyazott rendszerek piacának”— egészítette ki.
Az új SRAM-család mind a hat eszköze elérhető 8 lábú SOIC, TSSOP és PDIP tokozásban.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény