FőoldalKonstruktőrÚj, nagy sűrűségű, digitális teljesítménymodul
2012. augusztus 01., szerda ::

Új, nagy sűrűségű, digitális teljesítménymodul

Az Ericsson bemutatta második modelljét a 32-bites processzorral szerelt, Frida II 3E* ABC (Advanced Bus Converter) termékcsaládjában. A BMR457 típusszámú konverter modul a quarter-brick formátumú, BMR456 típusszámú elődjével szemben eighth-brick formátumú, elsődleges célpiaca azonban ugyanúgy az ICT (infokommunikációs és távközlési) iparág alkalmazásai

A BMR457 kétféle bemeneti feszültségtartományú változatban érhető el: 36 ... 75 V, 264 W kimeneti teljesítménnyel, illetve 40 ... 60 V, 300 W kimeneti teljesítménnyel. A kimeneti feszültség PMBus parancsokkal 6,9 ... 13,2 V között változtatható.
Az elődmodell BMR456-hoz hasonlóan a BMR457 is 32-bites mikroprocesszor köré épül, amely futtatja az "Ericsson DC/DC Energy Optimizer" förmvert. Az Ericsson DC/DC Energy Optimizert a cég fejlesztette, és arra hivatott, hogy garantálja a minden körülmények közötti, optimális teljesítményt. Az Ericsson DC/DC Energy Optimizer nemcsak energiamenedzsmentre szolgál, hanem támogat további funkciókat is, például bemeneti feszültségtranziensek elnyomását akár 0,5 V/µs slew-rate-tel, valamint szigorúan felügyelt előfeszítéses bekapcsolást, illetve lekapcsolást.

A BMR457-et úgy tervezték, hogy az energiaellátási láncba teljesen integrálható legyen, ebből kifolyólag tartalmaz egy USER_STORE nevezetű memóriablokkot is, amelybe a fejlesztők saját készítésű, egyedi konfigurációs fájljait tölthetik fel, meghatározva a modul viselkedését. A BMR457 tipikus hatásfoka 95,2%, viselkedését jellemző görbéje 20% és 100% terhelés között lapos. A BMR457 szigetelése kompatibilis az EN60950 szabványban leírtakkal, és a felsoroltakon kívül támogatja a távoli érzékelést, a PMBus-on konfigurálható védelmet túlhevülés, túláram és túlfeszültség ellen, a konfigurálható indulást/leállást, konfigurálható válaszadást hiba esetén stb. Az Ericsson a rendszerfejlesztés támogatására kínálja ROA1283835 típusnév alatt fejlesztőkártya megoldását is.

Az Ericsson honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény