FőoldalKonstruktőrNagy pontosságú hőmérséklet- és kettős feszültségmonitor áramkör
2012. június 22., péntek ::

Nagy pontosságú hőmérséklet- és kettős feszültségmonitor áramkör

A Linear Technology bemutatta LTC2995 típusszám alatt nagy pontosságú hőmérsékletszenzor és kettős tápfeszültségmonitor áramkörét kisfeszültségű rendszerek számára. Az LTC2995 áramkör ±1% pontossággal méri egy külső dióda hőmérsékletét, valamint ±2% pontossággal saját chiphőmérsékletét, kiszűrve a zajból és soros ellenállásból adódó hibákat. Az áramkör a két tápvonalat (amelyek közül az egyik 2,25 ... 5,5 V feszültség között lehet) ±1,5% pontossággal méri

Az LTC2995 rendelkezik feszültség és abszolút hőmérséklet arányos (VPTAT) valamint egyedi alacsony hőmérséklet, túl magas hőmérséklet, alacsony feszültség, továbbá túlfeszültség esetén figyelmeztető kimenetekkel is, amelyek küszöbértékei programozhatók. Az alkatrész konfigurálásához programkód-írásra nincs szükség, az LTC2995 egy helytakarékos, kisfogyasztású alkatrészben kombinálja a hőmérsékletfigyelőt és kettős feszültségmonitort.

Az LTC2995 pontossága, konfigurálhatósága, kódmentes működése széles körű alkalmazási lehetőségeket biztosít, kezdve a rendszerszintű termikus felügyelettől, az energiabányászaton, asztali és hordozható számítógépeken, hálózati szervereken át a környezet-megfigyelésig. A felhasználó választhat, hogy az áramkör saját, vagy egy külső dióda hőmérsékletét kívánja-e mérni, avagy felváltva mindkettőt, mialatt két hőmérsékletjelző kimeneti csatlakozó konfigurálható alacsony és/vagy magas hőmérséklet esetére szolgáló jelzésre. A hőmérsékleti adatok konverziós gyakorisága 3,5 ms, így a rendszerek számára elegendő idő áll rendelkezésre a figyelmeztetésekre reagálni. Az áramkör rendelkezik 1,8 V feszültségű feszültségreferenciával is. Feszültségmonitorozás során az áramkör bemeneti glitch-szűrője megakadályozza a zaj következtében előforduló, hibás újraindulásokat, rendelkezésre áll továbbá az osztott túlfeszültség és alacsony feszültség esetén jelző kivezetés is. Minden küszöbszint egyszerűen állítható külső osztók segítségével, a reset késleltetési ideje minden figyelmeztető kimenetre egyetlen kondenzátorral beállítható. Az LTC2995 tápárama mindössze 220 µA a teljes működési hőmérséklettartományban.

Az LTC2995 elérhető kereskedelmi, ipari, és járműelektronikai változatokban is, 0 ... 70, -40 ... +85, valamint -40 ... +125 °C működési hőmérséklettartománnyal. Az RoHS-kompatibilis áramkört 20 kivezetésű, 3×3 mm méretű QFN tokba szereli a gyártó.

A Linear Technology honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény