FőoldalKonstruktőrApró méretű, szimpla 4 A-es tejesítménykapcsoló
2012. június 20., szerda ::

Apró méretű, szimpla 4 A-es tejesítménykapcsoló

A Silego Technology bemutatta GreenFET3 típusú, egycsatornás MOSFET tejesítménykapcsolóját, 4 A névleges árammal. A GreenFET3 család tagjainál a bekapcsolási ellenállás 7,8 mΩ lehet. Az SLG59M301 és SLG59M308 típusszámú alkatrészek 1 ... 5 V tápvonalak kapcsolására alkalmasak, és a diszkrét alkatrészeken alapuló áramköri megoldásokhoz képest lényegesen kisebb helyigényűek

A GFET3 integrált MOSFET gyártástechnológia lehetővé teszi számos, kimagasló minőségű funkció beépítését az FC-TDFN típusú műanyagtokozásba. A Silego GFET3 alkatrészek a diszkrét alkatrészeken alapuló teljesítménykapcsolókhoz képest nemcsak 90%-kal kisebb helyigénnyel rendelkeznek, hanem jobb teljesítményt is nyújtanak. Járulékos előnyök a nagyobb megbízhatóság, valamint a kisebb alkatrészszám, amelyek ezekből az adottságokból származnak. Az SLG59M301/8 alkalmazási lehetőségei sokrétűek, a Silego mindenekelőtt hálózati routerekhez, kapcsolókhoz, ipari berendezésekhez, set-top-boxokhoz, tábla számítógépekhez, notebookokhoz, GPS-vevőkhöz, okostelefonokhoz, és olyan rendszerekhez ajánlja, amelyeknél követelmény az 1 ... 5 V feszültségű tápvonalak lágykapcsolása 4 A áramerősségig.

A GFET3 terheléskapcsolók szolgáltatáskészlete széles. A CMOS logikai szintű bekapcsoló csatlakozási pont rendkívül egyszerű használhatóságot biztosít, hiszen a kapcsoló bekapcsolásához nincs szükség logikaiszint-konverterre, a GFET3 alkatrészek közvetlenül csatlakoztathatók bármely, CMOS logikai szinteket támogató eszközhöz. A külső, felfutást szabályozó kondenzátorral a fejlesztők széles tartományban könnyen szabályozhatják a bekapcsolási időt és a felfutás sebességét. Az alkatrész biztonságáért a bekapcsolást követően automatikusan aktiválódó túláram-, valamint termikus védelem felelnek. E funkciókat egyszerre a diszkrét elemekből épített rendszerek ritkán teljesítik.

Nem aktív, kapcsolási állapotban az SLG59M301/8 teljesítménykapcsolók fogyasztása kisebb, mint 1 µA, aktív állapotban pedig kisebb, mint 100 µA. Az Energy Star követelmények teljesítése az alacsony RDS(on) bekapcsolási ellenállás, és az energiatakarékossági funkciók miatt kétségtelen. Az egycsatornás, 4 A-es, 7,8 mΩ bekapcsolási ellenállású SLG59M301, valamint a szintén egycsatornás, 3 A-es, 7,8 mΩ bekapcsolási ellenállású SLG59M308 érhető el jelenleg a GreenFET3 termékcsaládban.

A Silego Technology honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény