FőoldalKonstruktőrLinux port ARM Cortex-M3-as mikrovezérlők számára
2012. március 22., csütörtök ::

Linux port ARM Cortex-M3-as mikrovezérlők számára

Az Energy Micro és a Pengutronix az Embedded World Show-rendezvényen bejelentették "µClinux for Cortex-M3" terméküket, amely az EFM32 Gecko-sorozatú mikrovezérlőkön futó, beágyazott Linux.

A µClinux ezen újonnan portolt változatában a legfrissebb, 3.2-es Linux-kernel fut
A költséghatékonyságával és rugalmas lehetőségeivel kitűnő, nyílt forráskódú operációs rendszernél tétlen állapotban csupán 1,6 mA az áramfelvétel. A Giant Gecko mikrokontroller-családhoz való hozzáigazításban az Energy Micro mérnökei támogatást nyújtottak a Pengutronix fejlesztőinek.
A µClinux több olyan, kulcsrakész rendszerfunkciót is kínál, amelyek nagyon lényegesek a piaci megjelenés és gyors fejlesztés szempontjából. A felhasználók számos, ingyenesen elérhető szoftverhez és meghajtóprogramhoz férhetnek hozzá, amelyet gyorsan és zökkenőmentesen integrálhatnak a robusztus, nyílt forrású keretrendszerbe.
Az Embedded Linux/Microcontroller-projekt egy olyan Linux-port, amelyet memóriakezelő egység (MMU) nélküli rendszerekhez terveztek. Az operációs rendszer kiválóan teljesít beágyazott környezetben. A tervezők kiválaszthatják, mely funkciókat szeretnének viszontlátni rendszereikben, akár rendszerkód-mélységig is lehetőséget nyújtva nekik az egyedi igényekhez igazításra.
Az Energy Micro Gecko mikrokontrollerei mintegy 180 változatban léteznek ARM Cortex-M-alapokon, és a konkurensekhez képest, benchmarkokkal garantáltan kb. egynegyed energiát fogyasztanak, legyen szó akár a 8, 16 vagy 32 bites adatszélességű változatokról.

Az Energy Micro honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény