FőoldalKonstruktőrLED-tömbök még nagyobb fényerővel
2012. január 24., kedd ::

LED-tömbök még nagyobb fényerővel

A Sharp 50 W-os Mega Zeni modelljei a kisebb teljesítményűekével megegyező méretekkel és CRI értékekkel rendelkeznek, fényáramuk mégis lényegesen meghaladja azokéit. Fényáramuk 3590 és 4770 lm között van, fényhasznosításuk akár 100 lm/W is lehet standard működési feltételek mellett, szervizélettartamuk pedig 40 ezer óra max. 90 °C működési hőmérséklet esetén

Az új Mega Zeni modulok nyitóirányú feszültsége 50 V, árama 950 mA, de működtethető standard, 1050 mA-es áramforrásról is. A további műszaki jellemzők tekintetében az R9 értéke >85, a CRI értéke >90, háromlépéses MacAdam ellipszis binninget támogatnak, realisztikus működési feltételek mellett színkonzisztenciájuk és színstabilitásuk az idő múlásának függvényében kiváló. Az 50 W teljesítményű LED-tömbök ezek fényében képesek teljes értékűen kiváltani a megegyező teljesítményű HID lámpákat, amelyekhez képest a 40 ezer órás szervizélettartam lényegesen hosszabb, az idő múlásával jelentkező fényerősség-csökkenés pedig sokkal kevésbé számottevő.

A LED-mátrix soros és párhuzamos tömbje hibamentes működést és alacsony termikus emissziót biztosít. A kerámialemez lapos felülete és az előre beültetett forrasztási pontok lehetővé teszik, hogy túl nagy erőfeszítések nélkül hűtőbordához rögzítsék a modulokat, így biztosítva a kiváló hőátadást. Az elektromos vezetékezés kisebb termikus igénybevételt jelent a szimpla LED-ek esetében, hiszen a hőeloszlás egyenletesen valósul meg, és a mátrix teljes felületén oszlik el. A kerek alakú fénykibocsátó felület mögött összesen 160 LED bújik meg, amely tíz, párhuzamosan kapcsolt, egyenként 16 LED-es soros konfigurációban található. A modulban egyenletesen vannak elosztva a LED-ek, megkönnyítve a világítótestek optikai tervezését, hiszen a többszörös árnyékok elkerülhetők, és elegendő egyetlen fénykibocsátó pontra fókuszálni az optikát. Az új, 50 W-os Mega Zeni modul 24×20×1,8 mm méretű.

A fehér LED-es modul színhőmérséklete 2700 ... 4000 K, és mind e tekintetben, mind a CRI értékek vonatkozásában a Mega Zeni LED-modulok megfelelnek a nemzetközi Energy Star programok követelményeinek. A Sharp moduljai alkalmasak új, LED-es világítástechnikai rendszerek fejlesztésére, és hagyományos világítótestek kiváltására is.

A Sharp honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény