FőoldalKonstruktőrSzéles hőmérséklet-tartományú környezetifény-érzékelő autóipari alkalmazásokhoz
2011. június 23., csütörtök ::

Széles hőmérséklet-tartományú környezetifény-érzékelő autóipari alkalmazásokhoz

Az Intersil Corporation bemutatta az iparág első környezetifény-érzékelőjét járműipari működési hőmérséklet-tartományra, amely 105 °C hőmérsékleten is képes folyamatos működésre. Az ISL76683 ennek értelmében rendelkezik az Automotive Electronics Council által összeállított AEC-Q100 grade 2 kompatibilitással, amely garantálja a megbízhatóságot jelentős termikus igénybevétel esetén is, továbbá teljes transzparenciát biztosít a járműipari termikus tesztek során

Az ISL76683 egyedi tokozása optimális megoldást biztosít a járműipari alkalmazásoknál (síkképernyős megjelenítők háttérvilágítása, hőmérséklet-érzékeny alkalmazások a szélvédő környékén stb.) szóba jöhető fényerősségszintek mérésére. Az áramkörbe integrált, 16 bites A/D-átalakító integrált jelkondicionálást végez, és lehetőséget biztosít az érzékenységi szintek igény szerinti programozhatóságára.
Az ISL76683 beépített támogatással rendelkezik az infravörös és ultraibolya fény elnyomására, amely az emberi szeméhez hasonló érzékenységet biztosít, továbbá 50 és 60 Hz frekvenciára is ellátták villódzás­szűrővel. Az áramkör szenzora rendelkezik hőmérséklet-kompenzációval is, így nem szükséges a járművenként eltérő hőmérsékleti körülményekhez igazítani. A fényerőküszöb­szintek I2C-n keresztül programozhatóak, amely lehetőséget biztosít az automatikus monitorozórendszerek kiépítésére.

Az Intersil honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény