FőoldalArchívumA Fujitsu legenergiahatékonyabb vékonykliense
2009. október 15., csütörtök ::

A Fujitsu legenergiahatékonyabb vékonykliense

A kompakt és energiahatékony FUTRO S100 tökéletes belépő a szerveralapú számítástechnika és a virtuális munkahelyi megoldások világába.Egy különálló gép és monitor kombinációja maximum 29 W-ot fogyaszt teljes terhelés mellett, azaz 66%-kal kevesebbet, mint egy "zöld" asztali gép

A teljesen ventilátor- és mozgóalkatrész-mentes, halk rendszerrel számottevően csökkenthető az asztali infrastruktúra költsége.
Egyre több szervezet ismeri fel a vékonykliensek előnyeit. A vékonyklienseknél az alkalmazásszoftvereket, az adatokat és a feldolgozási teljesítményt is hálózati szerver szolgáltatja.
A vékonykliensekre átálló szervezetek a karbantartási költségen és az áramdíjon is spórolhatnak. A kisebb fogyasztás mellett a rendszerek hasznos élettartama is közel kétszeresére nő.
További előny a magas szintű rendelkezésre állás és a minimális adminisztrációs munkaterhelés. A Fujitsu legenergiahatékonyabb vékonykliense, a FUTRO S100 különösen olyan szervezetek számára ideális, ahol a végfelhasználók egyféle feladatot látnak el: pl. adatbázis-elérést igénylő, call centeres vagy adatbeviteli munkát végeznek.
Energiatakarékos jellemzői mellett innovatív kialakítása miatt is népszerű. Kompakt méreténél fogva helyet takarít meg: a különleges "hátizsákos" megoldással az asztali egység a monitor mögé rögzíthető.
A Fujitsu tanácsadást és költség/haszon-elemzést kínál azoknak a szervezeteknek, amelyek fontolgatják a szerveralapú számítástechnika bevezetését, de még nem hozták meg a végső döntést.
A Fujitsu FUTRO S100 sokféle kliens-szerver infrastruktúrával együttműködik: pl. Linux-alapú eLux, VIA Eden 500 és VIA VX800 médiarendszer-processzoron futó Windows CE 6.0. A FUTRO S100 max. 1 GiB DDR2 rendszermemóriával, két USB 2.0 porttal és egy VGA-porttal rendelkezik, támogatja a gyors ethernet-hálózati működést és a belső Compact Flash tárolókártyák használatát.

Kapcsolódó cikkek

A Fujitsu többféle opcionális érintőfunkcióval kínálja LIFEBOOK T5010 táblagépét

A Fujitsu megálljt parancsol a noteszgép tolvajoknak

Air Command a Fujitsu-tól

Új Celvin Nas szervercsalád a Fujitsutól

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény