FőoldalArchívumA Sharp négy új, professzionális monitort mutatott be az ISE 2010 kiállításon
2010. február 26., péntek ::

A Sharp négy új, professzionális monitort mutatott be az ISE 2010 kiállításon

A Sharp folyadékkristályos képernyőinek új terméksorozata biztosan felkeltette az egész iparág érdeklődését a 2010-es ISE (Integrated Systems Europe 2010) kiállításon.A cég az első olyan LCD-gyártó, amely nagy teljesítményű, 60 hüvelykes (152 centiméteres) monitort mutatott be. Az új 52, 47 és 42 hüvelykes modellekkel pedig a Sharp ismételten belép a tömegtermékek jövedelmező piacára

Az Amszterdamban 2010. február 2. és 4. között tartott kiállítás megfelelő színteret kínált a Sharp négy új, első osztályú kijelzőjének debütálásához. A PN-E601, a PN-E521, a PN-E471 és a PN-E421 típusú professzionális monitorok egyesítik a prémium képminőséget a mérsékelt energiafogyasztással, különösen vékony kerettel rendelkeznek, és tömegük is jóval kisebb, mint az elődmodellek esetében. Az ISE során bemutatott új modellek hivatalosan 2010 márciusában kerülnek az európai piacra.
A modellek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A 107-től 152 centiméteres képátlóval elérhető készülékek Full HD, vagyis 1920×1080 pixeles felbontásúak, így 16:9 arányú szélesvásznú képernyőn jelenítik meg a sok precíz részlettel rendelkező képeket is. Mindegyik monitort folyamatos, 24/7 üzemeltetésre tervezték, és nem tartalmaznak ventilátort, ami garantálja a csöndes működést.
A modellek egyszerű, moduláris konstrukciós alapelv szerint bővíthetők. Az új generáció legfőbb újításai között szerepel egy opciós interfésztábla, amelyen további illesztőfelületek találhatók (I/F-bővítés).
A kimagasló teljesítmény ellenére ezek a monitorok különösen alacsony energiafogyasztásúak. Az elődmodellekhez képest az új rendszerek sokkal könnyebbek, így egyszerűbben felszerelhetők. A vékony káva belesimul a képbe, így a zavaró képkeretek mérete minimálisra csökken.
A terméksorozat 60 hüvelykes kijelzői Sakaiban, a világ első 10. generációs LCD-gyárában készülnek. Ezzel az üzemmel a cég az első olyan gyártó a világon, amely tízedik generációs, 2,88×3,13 méter méretű üveglapok megmunkálásával állítja elő az LCD-paneleket. E hatékony gyártási folyamatnak köszönhetően a Sharp vonzó áron képes bevezetni ezeket a termékeket a piacra. A cég vezető pozícióját azzal is hangsúlyozza, hogy a Sakai-gyár havi 72 000 anyaüveg-lapos kapacitásával elméletileg akár 432 000 darabot is képes előállítani az új 60 hüvelykes modellből havonta.

A Sharp honlapja

További cikkek az IT és Telekom rovatból

A Fujitsu deduplikációs képességekkel ruházza fel ETERNUS CS tárolóit

Újabb Ericsson világcsúcs: 2,5 Gb/s-os mikrohullámú felhordó hálózat Barcelonában

Szolgáltatások a fókuszban a Nokiánál

Az Ericsson mobillá teszi a Netgear routereket

A Kingston 12 GiB-os HyperX készletei az Intel Core i7 és X58 platformokhoz

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény