FőoldalArchívumSzemélyre szabott doboznyomtatást kínál a Xerox
2010. július 20., kedd ::

Személyre szabott doboznyomtatást kínál a Xerox

Komplett nyomtatási megoldást kínál a Xerox legújabb innovációja, az Automated Packaging Solution, amely lehetővé teszi kis szériás dobozok gazdaságos gyártását, kiegészülve a digitális nyomtatás által biztosított előnyökkel, úgymint az egyediesítés, a perszonalizáció vagy a biztonsági nyomtatás

A Xerox Automated Packaging Solution az iGen4 nyomtatási technológiára épülő, a világon egyedülálló online dobozgyártó sor, amelyhez a speciális befejező egységet a Stora Enso biztosítja. "A szolgáltatók gyorsan és hatékonyan ki tudják elégíteni a személyre szabott csomagolások iránti piaci igényeket a Xerox megoldásának köszönhetően." - hangsúlyozta Eric Armour, a Xerox vállalat globális üzleti csoportjának elnöke. A vezető azt is kiemelte, hogy a csomagolásokhoz és a címkézéshez használt digitális nyomtatás világpiaci forgalma 2014-re el fogja érni a 6,75 milliárd amerikai dollárt a Pira International ipari tanácsadó vállalat számításai szerint.
A Xerox megoldás alapjául szolgáló iGen4(tm) nyomdagép percenként 110 oldal nyomtatására képes, továbbá a digitális színes nyomdagépek között a legnagyobb kezelt médiamérettel (36,4×57,2 cm) rendelkezik, ezáltal praktikus megoldást kínál kisméretű csomagolóanyagok gyártására. Rendkívül széles a nyomtatható karton-médiumok köre, de számos műanyag tartalmú hordozó is alkalmazható. Az Automated Packaging Solution rendszerhez tartozik egy - vizes alapú vagy UV-bevonatot felhordó - Epic CTi-635 lakkozó egység, egy Stora Enso futószalagos kötegelő, és egy 580×400 mm lapméretű perforáló, stancoló amit a Kama fejlesztett a Stora Enso számára.
A csomagolásokhoz gyakran kell átlátszó külső bevonat, amelyhez a Xerox megoldása gyorsan száradó, víz-alapú, szaténos vagy fényes bevonót kínál, ezekkel megvédve a csomagolást a kosztól, a maszatolódástól, és a karcoktól. A technológia kifejlesztésekor a szakemberek törekedtek a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembevételére is. A Stora Enso Gallop alapú Xerox Automated Packaging Solution azzal is csökkenti a káros környezeti hatást, hogy csak szükség esetén nyomtat, így kevesebb hulladékot termel, és újrahasznosítható kartonpapírt használ.

A Xerox honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény