FőoldalKonstruktőr3D-s élmény okostelefonokon és tábla-PC-ken
2011. február 11., péntek ::

3D-s élmény okostelefonokon és tábla-PC-ken

A Dialog Semiconductor bejelentette DA8223 típusszámú IC-jét, amely a világ első, valós idejű, okostelefonok és tábla-PC-k számára fejlesztett, 2D/3D konverterét rejti. Az IC-be a tervezők integrálták a látószögkorlát (parallax barrier) elvű kijelzőmeghajtót is, amellyel a térbeli tartalom speciális szemüveg nélkül is megtekinthető

Az IC elemez minden, kétdimenziós video frame-et, és előállít hozzájuk egy réteges, mélységi térképet, amelyben az elő- és háttérben lévő objektumokat elkülöníti. Ennek útján az áramkör minden eredeti képpontot a bal és jobb szem számára szóló képponttá képez le, amely egy látószögkorlátos szűrővel ellátott kijelzőn közvetlenül élvezhető, térbeli képet eredményez. A DA8223 a teljes, 3D-s konverziós eljárást integrálja, így nem jelent többletterhelést a központi feldolgozóra és a memóriára nézve. Az állóképeket, akár 60 képkocka/s sebességű videókat, és fekvő vagy álló képelrendezést is támogató IC még hosszabb használat során is kényelmes módját jelenti a 2D-s tartalmak térbeli élvezetének.
A DA8223 sokféle, 3D-képes megjelenítővel kompatibilis, kezdve a 3,8 hüvelykes, okostelefonos kijelzőkkel az akár 10 hüvelykes, tábla-PC-s kijelzőkkel bezárólag. Az IC kompatibilis bármely, látószögkorláttal ellátott OLED- és a Sharp-féle legújabb TFT-kijelzőkkel is. Az 5×5 mm méretű, 81-golyós UFBGA tokozású IC nyomtatott huzalozású hordozóra szerelhető, preferáltan az alkalmazásprocesszor és a 3D-kijelző közé, vagy akár a kijelzőmodulra, flexibilis hordozóra is.

A Dialog Semiconductor honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény