FőoldalArchívumA Fujitsu Resource Coordinator VE megoldása egyszerűsíti az adatközpont és a számítási felhő egysége
2009. június 19., péntek ::

A Fujitsu Resource Coordinator VE megoldása egyszerűsíti az adatközpont és a számítási felhő egysége

A Fujitsu bemutatta új megoldását, amellyel a vállalatok dinamikus infrastruktúrát hozhatnak létre virtuális és fizikai szervereikből az adatközpontban.A ServerView Resource Coordinator VE minden fizikai és virtuális erőforrást képest kezelni a bonyolult informatikai szervertopológián - akár a számítási felhőn - belül. Ezzel egyszerűsíti és egységesíti a felügyeletet, és az erőforrások dinamikus és optimális hasznosításával mindenkor gondoskodik a maximális teljesítményről


A szervervirtualizáció elterjedése új távlatokat nyitott meg az adatközpontok üzemeltetésében, hiszen így virtuális gépek egész sokaságát lehet elhelyezni egy-egy fizikai szerveren. Ám ezeket a virtuális gépeket felügyelni kell. Ez pedig fokozza a komplexitást és a patch-kezelés, a rutinkarbantartás és a hibaelhárítás egyre nagyobb felügyeleti terhet ró a rendszergazdákra. Ráadásul a szerverfarm sikeres működtetéséhez az is fontos, hogy a rendszer mindig legyen képes automatikusan kiosztani az optimális erőforrásokat.
A Resource Coordinator VE pontosan erre a kihívásra reagál: támogatja a vegyes (fizikai és virtuális) szerverbázis egyszerű, egységes és automatikus üzemeltetését, és könnyen kezelhető, grafikus felügyeleti konzolt biztosít a szerverek teljes életciklusra kiterjedő menedzseléséhez. A PRIMERGY pengeszervereken kívül az RCVE a rack- és torony kiszerelésű PRIMERGY szervereket, valamint más szállítók x86-os szervereit is támogatja. A megoldás együttműködik az elterjedt virtualizációs hypervisorokkal: pl. a VMware-rel, a Microsoft Hyper-V-vel és a Xennel.
Az egy vagy néhány tartalékegység mellett éles rendszerek egész tömbjeit biztosító RCVE gazdaságosan valósítja meg a teljes szerverbázis magas szintű rendelkezésre állását. Az RCVE nem rendel minden éles szerver mellé tartalékot, hanem az "N plusz 1" koncepciót alkalmazza. Ezzel a modellel a felhasználó szervezet jelentős összeget takaríthat meg a hardverköltségen, és az üzemkiesések gyakoriságának növekedése nélkül javíthatja rendszerei kihasználtságát.
Az életciklus-műveletek egyszerűsítése és automatizálása révén az RCVE akár 90 százalékkal is képes mérsékelni a szerverek telepítéséhez illetve cseréléséhez szükséges időt. Könnyen kezelhető, grafikus felügyeleti konzolja még a vegyes fizikai-virtuális szerverkörnyezetekben is nagymértékben megkönnyíti az adatközpont napi szintű üzemeltetését.
Akira Yamanaka, a Fujitsu Limited alelnöke így nyilatkozott az új megoldásról: "A virtualizáció és a számítási felhő terjedésével egyre nehezebb felügyelni a szervererőforrások kiosztásának folyamatát. A Resource Coordinator VE bevezetésével a Fujitsu olyan ütőképes eszközt ad ügyfelei kezébe, amellyel eredményesen, kezelhetik konszolidált szervererőforrásaikat, ezzel nagymértékben egyszerűsíthetik, ésszerűsíthetik adatközpontjuk működését és költséget takaríthatnak meg."
A mostantól rendelhető RCVE fontos szerepet játszik az új generációs PRIMERGY BX900 pengeszerver-rendszer, a szintén most bemutatott Dynamic Cube működésében.
A PRIMERGY BX900 komplett dinamikus szerverinfrastruktúrát kínál egyetlen szerverpengén. Fejlesztésekor a Fujitsu olyan rendszer kialakítására törekedett, amely csökkenti az energiaszámlát, növeli a teljesítményt, javítja a rendelkezésre állást és maximálisan értékálló beruházást biztosít.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény