FőoldalArchívumMagyar változatban is elérhető a HP szoftvertervezési és -tesztelési kézikönyve
2009. június 12., péntek ::

Magyar változatban is elérhető a HP szoftvertervezési és -tesztelési kézikönyve

A HP június 10.-én Budapesten is bemutatatta a világszerte öt nyelven, köztük magyarul is megjelent "Minőségoptimalizálás, szoftvertesztelés a gyakorlatban" című könyvét, amely a HP több évtizedes tapasztalatát felhasználva a szoftverfejlesztések sikerességéhez nyújt hasznos tanácsokat és folyamatleírásokat


A szoftverek manapság a legegyszerűbb konyhai gépektől a távközlési műholdakig mindenütt jelen vannak az életünkben, éppen ezért kulcsfontosságú, hogy lehetőleg mindig, hiba nélkül működjenek. Csakhogy a tapasztalatok szerint a szoftver termékek sem tökéletesek: alkalmazáshibák, teljesítmény problémák, vagy éppen kívülről érkező, rosszindulatú támadások bármikor előfordulhatnak. Ugyanakkor nem mindegy, hogy a hibát a szoftver fejlesztésekor 1 óra alatt javítják ki, vagy egy működő és elterjedt alkalmazás esetében akár 50 ... 100 óra is eltelik a probléma azonosításától a megoldásai.
Az elmúlt 15 év során a HP több ezer, különböző iparágban működő nemzetközi ügyféllel dolgozott együtt szoftverek, alkalmazások tervezésén, fejlesztésén és kibocsátásán. Az itt szerzett tapasztalatokat felhasználva a HP létrehozott egy Minőségi modellt, amely a fejlesztések kijelölésétől kezdve a végrehajtáson és tesztelésen keresztül a végfelhasználói bevezetésig segít az alkalmazások teljes életciklusának menedzselésében.
A könyv egyszerűen követhető és kivitelezhető koncepciókat mutat be közérthető nyelven, így nem csupán a gyakorló informatikusok, hanem a CIO-k és projektmenedzserek is hasznosnak találhatják majd, hiszen a bemutatott módszerek és keretek nem csupán az informatikában, hanem a minőségbiztosítás területén, annak fejlesztésekor is segítséget nyújtanak.
A könyvről bővebb információ a www.hp.hu/szoftverteszteles oldalon érhető el. Térítésmentes, de megrendeléséhez regisztráció szükséges.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény