FőoldalArchívumSzépségdíjas D-link útválasztó
2009. május 20., szerda ::

Szépségdíjas D-link útválasztó

Már a hálózati routerek világában is megjelennek az ipari formatervezési díjak. A tajvani D-Link új, DIR-685 típusú vezeték nélküli útválasztója, kategóriájában elsőként, elnyerte a világ egyik vezető design elismerését, a 2009-es Red Dot Award-ot a termékdizájn kategóriában.Az elismerést azért adományozták, mert "olyan formabontó termékről van szó, mely forradalmasítja, és a lakás/iroda egyik ékszerévé emeli a hálózati eszközt", emellett mind a kényelem, mind a funkcionalitás terén egyedülálló alkotás


A DIR-685 beépített nagysebességű 802.11n vezeték nélküli hozzáférési pontja a lakás/iroda egész területén rádiós kapcsolatot biztosít a noteszgépek és más vezeték nélküli eszközök számára. Továbbá: kezeli a számítógépen illetve tárolóeszközökön található filmek lejátszását a helyiségben található televízión.

Image Image

A Wi-Fi routerbe egy 2,5 hüvelykes (notebook) merevlemez egységet illesztve, a berendezés akár hálózati tárolónak is alkalmazható, melyen 500 Gibájt adat, film, fotó tárolható megosztva a hálózati felhasználók között, A SharePort technológiának köszönhetően a router képes a nyomtatók és a lapolvasók (szkennerek) kezelésére, a 4 Gigabites portra pedig alkalomadtán egy házi gamer parti gépei is felfűzhetők.
Image Image

A router legszembetűnőbb eleme (valószínűleg a díjazókat is ez fogta meg leginkább) a 3,2 hüvelykes felhasználóbarát LCD kijelző, melyen a csatlakoztatott eszközök állapotának megjelenítése mellett akár kedvenc fotóink, videóink is futhatnak, sőt, akár az időjárás előrejelzés vagy más internetes tartalmak is beállíthatók. Az antenna nélküli kivitelt pontosan azzal tette hatékonnyá a D-Link, hogy a dizájnra nagy hangsúlyt fektetve, a nappali/iroda közepére emelte az internetmegosztó eszközt, így a jelerősség számottevően nőtt.
Élő András, a D-Link Magyarország ügyvezetője a díj elnyerése kapcsán elmondta: az ilyen és hasonló díjak is azt igazolják, hogy a piacon nemcsak a legolcsóbb gyártó érhet el sikereket, hanem azok is, akik a minőségben képviselik az élvonalat. A Red Dot Design Award az iF Design Award mellett a világ egyik legelismertebb ipari tervezési díja. A DIR-685 49 ország 1400 pályázójának 3231 pályázati anyaga közül nyerte el az értékes díjat, mely igazolja azt, miért is különbözteti meg magát a D-Link az iparág fő fejlesztőjeként. A DIR-685 Storage Router várható fogyasztói ára HDD nélkül 65 000 Ft körül alakul.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény