FőoldalArchívumIntelligens sugárnyaláb, avagy együtt a Telsey és a Ruckus
2009. április 20., hétfő ::

Intelligens sugárnyaláb, avagy együtt a Telsey és a Ruckus

Nemzetközi együttműködési megállapodást kötött az IPTV eszközök terén hazánkban is aktív olasz Telsey Telecommunications és az amerikai Ruckus Wireless.A Ruckus unikális vezeték nélküli kommunikációs megoldásai a Telsey termékpalettájával új piacokra biztosít belépést a két vállalatnak


A Telsey IPTV technológiával foglalkozó divíziójának gyakorlatában felvetődött a digitális televíziós jelek minőségi vezeték nélküli továbbításának igénye annak érdekében, hogy az IPTV előfizetőknek ne kelljen a szolgáltató hozzáférési eszköze és a TV készülékek közt – esztétikai és használati komfortbeli okok miatt ethernet kábeleket használni - számolt be az együttműködés kezdeti lépéseiről a Telsey hazai képviseletének vezetője a két cég közös sajtótájékoztatóján. Az IPTV technológia különösen érzékeny a szállított adatcsomagok késésére, kimaradására vagy sérülésére, ezért a piaci, körsugárzó tömegtermékek nem jelentettek megoldást, a high-end készülékek használata pedig gazdaságtalanná tenné a működtetést. Ekkor vizsgáltuk meg a Ruckus speciális eszközeinek lehetőségeit.

Image Image

Image Image
Ruckus központi készülék és Access Point antenna

A Ruckus antenna készülékei, egy szabadalmaztatott technológia szerint nem körbeszórják, hanem sávban sugározzák a jelet, csomag- és adatvesztés nélkül, ráadásul a jel követi a felhasználó készülékét, azaz a nyaláb mindig abba az irányba vetül, amerre a felhasználó tartózkodik. Ennek köszönhetően azonos felhasználószám és terület lefedéséhez kevesebb access point-ra van szükség. Ezek a tulajdonságok egyrészt gazdaságosabbá teszik az eszközök használatát, másrészt a szélesebb közönség számára is hozzáférhetővé vált a nagy stabilitású, tehát kiemelkedő minőségű vezeték nélküli hálózati hozzáférés.
A most létrejött megállapodással mindkét fél jelentős piaci bővülést érhet el, és új szegmensekben is meg tudnak majd jelenni termékeikkel. A már említett IPTV szolgáltatókon kívül szállodák, egészségügyi intézmények, oktatási, és, vendéglátóhelyek tartoznak a közösen dolgozó két cég célcsoportjába. A Ruckus eszközei itthon a Telsey két magyarországi disztribútorán (Disztributor.hu és Asbis) érhetők el.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény