FőoldalArchívumAz NHH nyilvántartásba vette a Noreg eSign Toolkit minősített elektronikus aláírás fejlesztő készlet
2009. február 02., hétfő ::

Az NHH nyilvántartásba vette a Noreg eSign Toolkit minősített elektronikus aláírás fejlesztő készlet

A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője bejelentette, hogy saját fejlesztésű Noreg eSign Toolkit elektronikus aláírási fejlesztőkészlete alkalmas a 2001. évi XXXV törvényben szereplő fokozott biztonságú és minősített elektronikus aláírás létrehozására és ellenőrzésére alkalmazható szabványos és biztonságos alkalmazások fejlesztéséhez.A termék tanúsítását a HunGuard Kft. végezte, és a terméket a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) is nyilvántartásba vette.


A Noreg Kft. több mint egy évtizede végez PKI rendszerhez kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek mind megfelelnek az irányadó jogszabályoknak és ajánlásoknak, és támogatják a közigazgatásban előírt formátumokat.
„Büszkék vagyunk arra, hogy a Noreg eSing Toolkit fejlesztőkészletünk többszörösen is tanúsított: amellett, hogy most az NHH nyilvántartásba vette, még tavaly elnyerte a „MELASZ-Ready" tanúsítványt. A termékminősítéseknek köszönhetően ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy az elektronikus aláírási alkalmazásaink biztonságosak és együttműködnek más rendszerekkel. A Noreg eSign Toolkit alapja a vállalat által több mint 3 éve alkalmazott és folyamatos fejlesztés alatt álló NoregPKI2.DLL aláíró rendszer, amelyre alapozva több hazai vállalatnál és intézménynél is vezetettünk már be elektronikus aláírást megvalósító rendszereket" – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.
A Noreg eSign Toolkit minden, az e-hitelesítési megoldások területén szükséges funkciót biztosít az ügyfelek számára: elektronikus aláírást, aláírás ellenőrzést, időpecsét kérést és ellenőrzést, visszavonási állapot lekérdezést és ellenőrzést, tanúsítvány és intelligens kulcshordozó eszközök kezelését. Az eSign Toolkit bármilyen dokumentum elektronikus aláírására és az elektronikusan aláírt állományok ellenőrzésére használható. A program alkalmas más szállítók által szabványosan (XAdES/MELASZ) aláírt állományok ellenőrzésére és kibontására.
A Noreg eSign Toolkit tanúsítását végző HunGuard Kft. 1990 óta foglalkozik információtechnológiai rendszerek és termékek biztonsági bevizsgálásával, értékelésével. A HunGuard Számítástechnikai-, informatikai kutató-fejlesztő és általános szolgáltató Kft. a 9/2005. (VII.21.) IHM rendelet alapján, mint a Magyar Köztársaság Gazdasági és Közlekedési Miniszterének 113/2007 számú kijelölési okiratával kijelölt tanúsító szervezet.

További információ: Jekler Rudolf, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény