FőoldalArchívumA Motorola szélessávú technológiai tervei 2009-re
2009. január 29., csütörtök ::

A Motorola szélessávú technológiai tervei 2009-re

A Motorola 2009-ben a videó célú LTE (Long Term Evolution) technológia terén kíván újabb komoly fejlesztési munkákat végezni, továbbá a nagy sebességű és nagy kiterjedésű WiMAX, illetve az FTTH (Fiber-to-the-Home) technológiákon alapuló rendszertelepítéseit szeretné kiterjeszteni.Olyan vezető szolgáltatók, mint a tengerentúli Verizon, vagy a globális jelenléttel büszkélkedő Vodafone már tavaly elismerték a Motorola LTE terén betöltött vezető szerepét, és ennek bizonyítékaként a Motorolával együtt végeznek különböző LTE-teszteket.


A vezeték nélküli szélessávú technológia újabb fejlesztésire utalva, a Motorola nyilvánosságra hozta, hogy mind a 700 MHz-es, mind a 2,6 GHz-es frekvencia-tartományokra vonatkozó LTE kereskedelmi termékekkel a jövő év végén megjelenik.
Az amerikai West Technology Research Solutions újonnan megjelent riportja szerint ragyogóak a kilátások a mobil WiMAX iparág közeljövőbeli gyors terjedésére és elfogadására. Egy másik piackutató, a Forrester a fix WiMAX technológia idei fejlődését elsősorban Afrikában és Kelet-Európában prognosztizálja.

Image Image
A Motorolának eltökélt szándéka, hogy mindkét WiMAX technológia felfutásából profitáljon. Ezt mutatják a vállalat ide vonatkozó idei számai is: kereskedelmi WiMAX rendszerekre 20 országban 25 szerződést kötött, és már le is szállított 5 ezer multiszektoros elérési pontot, valamint CPE-k és PC-kártyák százezreit 2008 harmadik negyedévében. Jelenleg már 49 országban folyik szerződéses telepítés, vagy tesztelés.
A Motorola nagy távközlési környezetekre készített FTTH megoldásainak sikerét bizonyítja az Észak-Amerikában FTTH vezetékekkel eddig elért14 millió otthon, illetve összekötött 3,75 millió háztartás.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény