FőoldalArchívumA Logitech eladta egymilliárdodik egerét
2009. január 19., hétfő ::

A Logitech eladta egymilliárdodik egerét

A Logitech tavaly decemberben bejelentette, hogy eladta egymilliárdodik számítógépes egerét. Az 1980-as években az egerek fejlesztésében élen járó vállalat az egerekkel kapcsolatos szinte minden egyes innovációban vezető szerepet töltött be, folyamatosan finomítva az emberek és számítógépek között kapcsolatot teremtő eszközeinek felületét.A Gartner elemzővállalat szerint ma már több, mint egymilliárd ember használ számítógépet világszerte, és ez a szám újabb egymilliárddal fog nőni 2014-re. A Logitech ennek megfelelően folytatja a megkezdett hagyományt, és tetszetős újításokkal igyekszik majd a következő egymilliárd egérfelhasználó kedvében járni.


Az 1981-ben, a svájci Apples városában, egy családi házban megalapított Logitech rövid idő alatt megvetette lábát a Szilícium-völgyben is. Első kiskereskedelmi forgalomban kapható egerét 1985-ben mutatta be, és 1996-ra már százmillió eladott példánynál járt. A Logitech egerek eladása hét évvel később már az 500 milliós határon is túl volt. A Logitech ma több, mint 100 országban árul egereket, és naponta átlagosan 376 000, havonta összesen 7,8 millió darabot gyárt.
„A Logitech® P4 egérrel való első, 1982-es kattintás óta a Logitech egerek nélkülözhetetlen szerepet töltöttek be a személyi számítógépek fejlődésében" – mondta Gerald P. Quindlen, a Logitech elnök-vezérigazgatója. „Az elmúlt néhány évtized alatt jelentősen megváltozott az emberek és a számítógépek viszonya. Ami egykor szigorúan csak üzleti felhasználásra való volt, manapság már mindennapi életünk részévé vált. A Logitech folyamatos újítások bevezetésével igyekszik lépést tartani a változó körülményekkel. Nemrégiben előrukkolt például a világ első lézer egerével, egy szupergyors gördítőkerékkel, egy miniatűr vevőegységgel, és mindez csak az elmúlt öt év termése."
„A gesztusokat felismerő Logitech® MX™ Air légi-egér és a hibrid Logitech® diNovo Mini™ tenyérnyi méretű billentyűzet már mutatnak valamit abból, hogy milyen irányú újítások várhatók a Logitech következő generációs eszközeitől" – mondta Rory Dooley, a Logitech vezérlőeszközök üzletágának igazgatója. „Míg termelékenységi szempontból a hagyományos billentyűzet és egér továbbra is ésszerű választásnak tűnik, a digitális életterek és a kikapcsolódás új formái egészen új utakat nyitnak a számítógéppel való kapcsolatteremtésben, legyen szó akár fizikai érintésről, hangvezérlésről vagy valami egész más és új dologról."
Amíg a Logitech ezt az egymilliárdos mérföldkövet ünnepli, addig mások a számítógépes egér első nyilvános bemutatásának negyvenedik évfordulójára büszkék.
„Milyen különös és kellemes egybeesés, hogy a vezető egérgyártó ilyen jelentős eredményt ünnepelhet épp abban a hónapban, amikor mi Doug Engelbart legendás bemutatójára emlékezünk itt" – mondta Curt Carlson, az SRI International elnök-vezérigazgatója. „A Logitech termékei és újításai megfelelnek Engelbart azon víziójának, amit negyven évvel ezelőtt a számítógépek és emberek együttműködéséről alkotott."

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény