FőoldalArchívumNovell - Gartner hírek
2008. december 18., csütörtök ::

Novell - Gartner hírek

A Novell bejelentette, hogy a Gartner Inc. független piacelemző vállalat által készített, felhasználó- és jogosultságkezelést vizsgáló tanulmányában (Magic Quadrant for User Provisioning) a Novellt a vezető vállalatok közé sorolta.A Novell személyazonosság-kezelő és biztonságfelügyeleti megoldásai – a Novell Identity Manager, a Novell Sentinel, a Novell Access Manager és a Novell SecureLogin – lehetővé teszik az ügyfelek számára a telepítési és felügyeleti költségek csökkentését, az összetett erőforrás-kiosztás leegyszerűsítését, a felhasználói szerepkörök biztonságosabb kezelését és az iparági szabályozásoknak történő folyamatos megfelelést.


„A felhasználói erőforrás-kiosztás az informatikai projektek bevezetési problémájából fontos üzleti kérdéssé nőtte ki magát, olyanná, amelynek szélesebb körű hatása lehet a szervezetre, és amely szervezetek közötti kommunikációt igényel. Ennek hiánya a legfőbb gátló tényező a meglévő felhasználói erőforrás-kiosztási projektekben és a kudarc leggyakoribb oka. Azok a szállítók, akik felismerték ezt az igényt és képesek kellően hatékonyan kezelni azt, a felhasználói erőforrás-kiosztás területén vezetővé válnak és azok is maradnak. Ez kulcsfontosságú döntéshozói szempont marad, azonos fontosságú a piaci részesedéssel és bevétellel"
– állapította meg a Gartner az Earl Perkins és Perry Carpenter által készített tanulmányban.

2007-ben a Gartner a Ray Wagner és Earl Perkins által készített, 2007. október 29-én megjelent, a webes hozzáférés-kezelésről szóló tanulmányában (Magic Quadrant for Web Access Management, 2H07) és a Gregg Kreizman által 2007. augusztus 30-án megjelentetett vállalati egypontos bejelentkeztetésről szóló elemzésében (Magic Quadrant for Enterprise Single Sign-On, 2007) szintén a vezetők közé sorolta a Novellt.

A Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásait széles spektrumú ügyfélkör alkalmazza különböző vállalati környezetekben, a Fortune 500 vállalatoktól a kisvállalkozásokig, számos iparágban, többek között a gazdasági, az egészségügyi, a kormányzati szektorban és az oktatás területén.
Személyazonosság-alapú megoldásaik széles kínálata heterogén környezetekben is működik, valamint számos platformot és alkalmazást támogat, így lehetővé teszi a vállalatok számára a meglévő informatikai beruházások kihasználását. A teljes jelentés a www.novell.com/gartnermq címen elérhető. A Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldáskínálatáról további információ a http://www.novell.com/identityandsecurity címen található.

A vállalati egypontos bejelentkezési megoldásokat vizsgáló Magic Quadrant elemzésében a Novellt a vizsgált terület egyik vezető szállítójának minősítette. A Novell SecureLogin vállalati egypontos bejelentkezési megoldással (enterprise single sign-on, ESSO) leegyszerűsíthető a vállalati rendszerek bonyolult felhasználói hozzáférési folyamatainak kezelése. A SecureLogin lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy egyetlen, biztonságos bejelentkezéssel hitelesítsék magukat a vállalati erőforrásokon, amellyel kiváltható a különböző felhasználónevek és jelszavak kezelésének feladata. Így a szabályozások jól teljesíthetők emellett csökkenthetők az informatika felügyeleti költségek.
A Gartner szerint a vállalatok az egyes felhasználókhoz tartozó túl sok jelszó problémáját továbbra is az ESSO termékek megvásárlásával próbálják megoldani. A jelszavak mennyiségének tekintetében azonban két-három éven belül nem várható csökkenés. A Gartner az ügyfeleknél különböző, folyamatban lévő jelszócsökkentő kezdeményezéseket lát, amelyekkel a felhasználók és a támogató szervezetek jelszókezelési terheit próbálják megkönnyíteni:
- Önkiszolgáló jelszó-visszaállítás (SSPR) vagy -szinkronizálás
- Összehangolt és leegyszerűsített jelszóházirendek
- Közvetlen integráció és erősebb hitelesítés a célhelyekkel
- Alkalmazásszintű hitelesítés Active Directory vagy Lightweight Directory Access protokollon keresztül
- Protokoll (LDAP)
- Kerberos
- Webes egypontos bejelentkezés (SSO)
- Személyazonosság-kezelési szövetség

Earl Perkins és Perry Carpenter a Gartner felkérésére készítette a felhasználói erőforrás-kiosztást vizsgáló Magic Quadrant jelentésében („Magic Quadrant for User Provisioning") szintén a Novell lett az egyik vezető szállító a vizsgált területen. Emellett a 2007. októberében publikált, webes hozzáférés-kezelést vizsgáló Magic Quadrant jelentésben („Magic Quadrant for Web Access Management, 2H07") is az egyik vezető szállítónak minősítette a Novellt.
A Novell Secure Login biztosítja az alkalmazottak számára, hogy csupán egyetlen felhasználónevet és jelszót kell megjegyezniük a szervezet erőforrásain történő hitelesítéshez, így könnyebben és gyorsabban férhetnek hozzá az alkalmazásokhoz. A megoldás fejlett hitelesítési (biometrikus, intelligens kártyás és azonosítókártyás) rendszer részeként is használható, így növelhető a hálózati biztonság és könnyebben teljesíthetők a megfelelőségi követelmények. A Novell SecureLogin segítségével az egypontos bejelentkezés kiterjeszthető különböző platformok termináljaira, valamint Java- és a webalapú alkalmazásokra.
A Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldáskínálatáról bővebb információ a http://www.novell.com/identityandsecurity weboldalon található.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény