FőoldalArchívumA Kingston Technology újdonságai
2008. december 11., csütörtök ::

A Kingston Technology újdonságai

A Kingston Technology, a világ legnagyobb független memóriagyártó vállalata 2008-ban tovább erősítette pozícióját a magyar memória piacon. A cég 2008. január 1-je és október 7-e között közel 90 százalékkal több terméket értékesített hazánkban, amellyel 20 százalékos forgalomnövekedést ért el a tavalyi év azonos időszakához képest.A vállalat az említett időszakban több mint 8,7 millió USD teljes árbevételt könyvelhetett el itthon. Az egyes memóriafajtákat a következő összeállítás foglalja össze.


Image Image
Flash memória
Flash memória
A Kingston Technology erős hazai pozíciójához nagymértékben hozzájárul a flash memória termékei iránti folyamatosan növekvő kereslet. Ennek köszönhetően a vállalat az idei év első háromnegyedévében közel 95 százalékkal több Flash terméket adott el hazánkban, mint 2007 azonos időszakában. A megnövekedett értékesítés összesen 4,8 millió USD forgalmat tett ki. A vállalat széles flash termékkínálatban a nagy sebességű USB flash drive-októl kezdve, a flash memória-, CF-, SD-, vagy microSD kártyákon keresztül, a MultiKit csomagokig számos adattároló található. A flash termékek PDA-khoz, mobiltelefonokhoz, digitális fényképezőgépekhez, MP3-lejátszókhoz és számos egyéb szórakoztatóelektronikai termékhez kínálnak rendkívül gyors és nagy tárkapacitású memóriákat a felhasználók számára.

Image Image
DRAM memória
DRAM memória
A vállalat a DRAM szegmensen belül a ValueRAM és Branded memóriamoduljainak magyarországi eladásait is sikeresen növelte 2008 első kilenc hónapjában. A Kingston Technology a ValueRAM ipari szabványmemóriából az idei év első háromnegyedévében 57 százalékkal értékesített többet, mint az előző esztendő azonos időszakában. A Branded memóriamodulokból pedig – amelyeket adott márkájú és típusú számítógépes rendszerek követelményeire szabottan gyártanak és tesztelnek – közel 120 százalékkal több kelt el 2008. január 1-e és 2008. október 7-e között.

Image Image
HyperX memória
HyperX memória
A Kingston Technology termékei közül az ugyancsak a DRAM szegmensbe tartozó HyperX memória hazai értékesítése nőtt a legjelentősebb mértékben 2008 első kilenc hónapjában. A HyperX memóriamodul nagy sebességével és alacsony várakozási idejével tökéletesen megfelel a számítógépes játékok szerelmesei, a számítógép megszállottjai és az összetett számítógépes rendszerek építői által támasztott speciális igényeknek. A termékcsalád sikerességéről tanúskodik, hogy a vállalat 2008. októberéig nyolcszor több HyperX terméket értékesített itthon, mint 2007 azonos időszakában, amellyel 177.000 USD forgalomnövekedést generált Magyarországon.
„A Kingston Technology célja, hogy termékeivel kivételes minőséget, megbízhatóságot kínáljon ügyfelei számára világszerte" – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere. „Ezen elkötelezettségünknek köszönhető, hogy még napjaink egyre erősödő piaci versenyében is képesek vagyunk fejlődni és növekedni."
További érdekességként említhetjük, hogy a cég a világon elsőként mutatta be a nagysebességű, háromcsatornás, 2 GHz órajelű memóriamodulokat, amelyeket az új, Intel-alapú X58 alaplapokhoz fejlesztettek ki. A Kingston HyperX® DDR3 2 GHz órajelű memóriája három darab 1 GiB méretű modult tartalmaz egy csomagban, amelyek támogatják az Intel® XMP (Extreme Memory Profile) alaplapokat, és megfelelnek a Core i7 1,65 V-os platform ajánlásainak.
Image Image
„Büszkék vagyunk rá, hogy a piacon mi kínáljuk a leggyorsabb háromcsatornás DDR3 memóriatermékeket, illetve, hogy mi mutattuk be elsőként a 2 GHz-es, hárommodulos csomagokban érkező, és a játékokhoz kiválóan használható memóriát, amelyet az Intel csökkentett feszültségű platformjához terveztek" – mondta Kaszál Norbert.
„Valamennyi háromcsatornás memóriatermékünk órajele manuálisan vagy XMP-kompatibilis profilokkal növelhető. A 2 GHz órajelű modulokat az ASUS P6T Deluxe alaplapokon 2 GHz órajelig, míg az Intel DX58SO alaplapokon 1,6 GHz órajelig tesztelték."

A leggyorsabb, 2 GHz-es sebességű memória mellett a Kingston háromcsatornás termékcsaládja 1866 és 1800 MHz sebességű, valamint alacsony késleltetésű, 1600 és 1375 MHz sebességű memóriákat is tartalmaz. A három darab, 1 vagy 2 GiB-os modulból álló Kingston ValueRAM® csomagok elérhetők 1333 MHz és 1066 MHz sebességű változatban is.

A Kingston Technology világszinten is rendkívül erős piaci pozícióval büszkélkedhet. 2007-ben a vállalat teljes árbevétele elérte a 4,5 milliárd USD-t, mely jelentős fejlődést mutatott a 2006-ban realizált 3,7 milliárd USD teljes árbevételhez képest. A Kingston Technology immár 5 éve folyamatosan erősíti piacvezető szerepét a DRAM memóriák szegmensében, amely kategória a cég ValueRAM, Branded, valamint a HyperX termékeit foglalja magában.
A vállalat a DRAM memóriapiacon 2006-ban elért 18,1 százalékos piaci részesedését a 2007-es esztendőben 27,5 százalékra növelte világszinten, amellyel toronymagasan vezeti a DRAM memóriamodulok eladási listáját. A Kingston Technology 1987-ben egyetlen memóriamodul gyártásával kezdte meg működését, mostanra pedig már több mint 2000 memóriaterméket kínál és szállít a világ 100 különböző országába. A vállalat kaliforniai, kínai, tajvani és malajziai gyártóegységeivel együtt, a cég világszerte több mint 4.000 embert foglalkoztat.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény