FőoldalArchívumIP alapú push-to-talk
2008. november 24., hétfő ::

IP alapú push-to-talk

Sonim XP1 ptt-re képes mobilkészülék
Mobil internet alapú digitális rendszeren nyugvó push-to-talk (ptt) szolgáltatást kínál a PTTSystems Kft. Az előfizetős díjcsomaggal rendelkező előfizetőknek lehetőségük van, hogy mobiltelefonnal – IP alapú kommunikáció révén – egy vagy több mobiltelefont érjenek el, egyetlen gombnyomással, távolsági korlátok nélkül.A szolgáltatás igénybevételéhez ptt-képes mobiltelefon (pl. a legtöbb Nokia típus), érvényes SIM kártya és külön ptt-előfizetés (2600 Ft/hó) szükséges.


A rendszer minden hazai mobilszolgáltató hálózatában működik, az országban bárhol, ahol van legalább egy osztásnyi térerő (metróban, aluljárókban, alagutakban is). A ptt lényege, hogy a telefonról küldött beszédet egy adott csoporton belül minden bejelentkezett személy megkapja. Ilyen kommunikációs csoportokat bármelyik előfizető szabadon létrehozhat. A meghívás SMS-en történik. Hasonlóan a hagyományos CB rádiókhoz, itt is egyszerre egy ember beszél, a többi hallgatja. Csoporton belül bárki kezdeményezhet adást, ami teljesen szelektív, tehát csak azok veszik, akik ugyanabban a csoportban vannak. Egy előfizető egyszerre több csoportnak is tagja lehet, így párhuzamosan hallgathat több csatornát. Üzenet vétele esetén a beszéd automatikusan megjelenik a készülék kihangosítóján; a kijelzőn pedig az, hogy melyik csoportból és kitől érkezett az adás. A tagok azonosítása hívójelükkel történik. A bármikor be- vagy kikapcsolható szolgáltatásba egy megfelelő program segítségével lehet belépni. A robusztus ipari, vízálló, ütésálló készülékek közül az indiai-amerikai Sonim cég XP1 jelű mobiljaival (2009-től a Sonim újonnan megjelenő XP3 készülékeivel) is rendelhető a szolgáltatás.

Potenciális felhasználási területek: biztonsági szolgálatok, sportrendezvények, vadászatok, építkezések, taxi- és futárszolgálatok, logisztika, konferenciák stb.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény