FőoldalArchívumSikeres kísérlet: HD sugárzás DVB-T platformon
2008. október 02., csütörtök ::

Sikeres kísérlet: HD sugárzás DVB-T platformon

Augusztusban az Antenna Hungária (AH) és a Magyar Televízió (MT) a földi digitális televízióműsor-szóró hálózaton kísérleti HD adással jelentkezett Budapesten, a 38-as csatornán, a Pekingi Olimpiai Játékok idejére.A 24-napos kísérletben résztvevő felek sikeresnek minősítették a HD sugárzás tesztjeit. A kísérleti HD sugárzás augusztus 31.-éig tartott, az eredeti ütemterv szerint az MPEG-4 HD kísérleti földfelszíni sugárzás 2008. augusztus 31-én éjfélkor tervezetten leállt.


Az AH a digitális televíziós és rádiós hálózatok üzemeltetésére vonatkozó hatósági szerződések aláírását (szeptember 5.) követően haladéktalanul megkezdte a digitális földfelszíni televíziós és rádiós hálózatok kiépítését, amelynek eredményeképpen az év végéig beindulhat a földfelszíni digitális kereskedelmi televíziós és rádiós szolgáltatás – a tévés MPEG-4-es, a rádiós pedig DAB+ formátumban – Magyarországon.
Budapesten az 51-es és 28-as csatornán, valamint Kabhegyen a 64-es csatornán továbbra is fogható lesz MPEG-2-es formátumban a négy – m1, m2, Duna TV, Autonómia – közszolgálati csatorna programja a kísérleti DVB-T platformon.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény