FőoldalÜzletA Nokia 150 új munkahelyet teremtő beruházást hoz Budapestre
2022. június 02., csütörtök ::

A Nokia 150 új munkahelyet teremtő beruházást hoz Budapestre

A finn telekommunikációs cég kutatás-fejlesztés projektje az 5G-technológiához kapcsolódik

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén elmondta, hogy a világ közel 130 országában jelen lévő, finn telekommunikációs vállalat mintegy 2,5 milliárd forint értékű projektjét az állam 633 millió forinttal támogatja. Ennek kapcsán pedig kitért arra is, hogy a Nokia budapesti kutatás-fejlesztési központjában ma már több mint kétezren dolgoznak, ami segíti a fiatal tehetségek Magyarországon tartását.

Beszédében kiemelte, hogy a kutatás-fejlesztési beruházások hazánk hosszú távú gazdasági növekedési pályáját alapozzák meg, ezek ide vonzásához pedig elengedhetetlen volt a felsőoktatás reformja, mivel a "világszínvonalú infrastruktúra mit sem ér világszínvonalú szakemberek nélkül". Mint mondta, a koronavírus-járvány még inkább felgyorsította a magyar gazdaság dimenzióváltását, ami örvendetes, ugyanis „a Made in Hungary időszakából az Invented in Hungary időszakába szeretnének minél előbb eljutni".

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy helyes volt a magas hozzáadott értékű beruházásokért folytatott versenyre fókuszálni, és a kormány továbbra is ragaszkodik eddigi sikeres gazdaságpolitikájához.

A Nokia a most bejelentett projekt keretében az 5. generációs mobil hálózatok által kínált szolgáltatások körét bővíti. A szakemberek olyan új szoftverkomponenseket és rendszerszintű megoldásokat fejlesztenek, amelyek segítségével nagyban egyszerűsödik a mobil hálózatok telepítése és üzemeltetése. Ezen felül a cég mobil operátorok és nagyvállalati ügyfelek számára kínált új megoldásai lehetővé teszik az igény szerinti, kiegészítő vagy önálló mobil maghálózatok teljesen automatizált létrehozását, illetve működtetését. A fejlesztés magában foglalja az architekturális tervezést, szoftverfejlesztést, valamint az integrációt és tesztelést is.

Forrás: MTI

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény