FőoldalÜzletNémetországi lítiummal erősít a Volkswagen
2021. december 14., kedd ::

Németországi lítiummal erősít a Volkswagen

Európa legvérmesebb e-autós terveit dédelgető VW saját hazájában talált rá az alapvető nyersanyagra.

A Volkswagen megbízásából folytatott kutatások a Rajna vidékén annyi lítiumot találtak, amiből akár a teljes európai igényt fedezni lehetne. Az autóipari konszern már adásvételi szerződést is aláírt az ausztrál érdekeltségű „Vulcan” bányászati vállalattal, hogy az a Felső-Rajna vidéken (azaz közel a francia határhoz) lítiumot bányásszon.

A Volkswagen és a Vulcan Group szerződése ráadásul egy igen kedvező, úgynevezett, nulla szén-dioxidos lítiumra szól, ami 2026-tól lítium-hidroxid szállítását írja elő Oberrheingraben-ből. A lítiumoit a helyi termálvízből kívánják kivonni. Az első körben 5 évre szóló beszállítói kontraktus kiegészül azzal, hogy ha az ügyletben mindkét cég megtalálja a maga számításait, tovább dolgoznak majd együtt – ehhez azonban a Vulcannak majd bővítenie kell a lítium gyártási kapacitását.

A Volkswagen tervei szerint az évtized végére hat gigagyára lesz Európában, ahol 240 gigawattóra (GWh) kumulatív termelési kapacitást létesít. E gyárak lítium szükségletét pedig a cég a lehető legteljesebb mértékben a lokális bányákból származó karbon-mentes lítiummal fogja kielégíteni.

Forrás: www.windkraft-journal.de

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény