FőoldalÜzletTöbb cég is érdeklődik a Toshiba memóriachip-részlege iránt
2017. február 15., szerda ::

Több cég is érdeklődik a Toshiba memóriachip-részlege iránt

Újabb részletek derültek ki a tervezett tranzakcióról

A súlyos válságban lévő Toshiba vezetői egy időben a teljes memóriachipeket gyártó üzletágat le akarta választani az óriáscégről. A legújabb elképzelés az, hogy nem az egész leányvállalatot adnák el, hanem csupán annak a 20 százalékát, ez több mint 200 milliárd jen bevételt hozhatna a Toshibának.

A Reuters most arról számolt be, hogy egyre több cég érdeklődik a japán konszern ezen részlege iránt. Az új befektetőjelöltek között van az SK Hynix Inc. Mind a Toshiba, mind az SK Hynix Inc. készítenek az okostelefonokban, SSD-meghajtókban és memóriakártyákban használt flashmemória-chipeket, s ezzel egymás közvetlen vetélytársának számítanak. Az SK Hynix a NAND flash memória technológia piacán az ötödik, a Toshiba pedig a második helyen áll. A Nikkei Asian Review tudósítása szerint a társaság 2,62 milliárd dollárt kínált a Toshiba üzletágáért.

Az SK Hynix Inc. mellett a Western Digital, a Micron Technology amerikai memóriagyártó vállalat és a Bain Capital amerikai befektetési alap is érdeklődött a részleg iránt. Ugyanakkor piaci meglepetés, hogy a Samsung nem mutat érdeklődést az ügylet iránt. Az SK Hynix Inc. és a Bain Capital sem kommentálta a hírt.

A Toshiba részvényesei legkésőbb márciusban hoznak döntést az üzlettel kapcsolatban.

Forrás

http://www.reuters.com/article/us-toshiba-m-a-sk-hynix-idUSKBN15L2M7?il=0

http://asia.nikkei.com/Business/AC/SK-Hynix-offers-2.6bn-for-stake-in-Toshiba-chip-business

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény