FőoldalÜzletA Nokia Budapesten költözteti felhőbe a mobilhálózatokat
2015. július 02., csütörtök ::

A Nokia Budapesten költözteti felhőbe a mobilhálózatokat

Globális fejlesztési projekteken dolgoznak a magyar mérnökök

A Magyarországon több mint 1900 munkavállalót foglalkoztató Nokia Networksnek nagy létszámú k+f csapata dolgozik hazánkban, mely egyben a vállalat egyik legfőbb kutatás-fejlesztési központja is.

A Nokia Networks összevonja magyarországi fejlesztő és adminisztrációs bázisát. A bővülést megalapozandó a jelenleg két fővárosi telephelyen működő cég egy új, 25 ezer négyzetméter alapterületű irodaházba költözik, amelynek a kivitelezése már megkezdődött. A Nokia Networks székház a tervek szerint 2017-re készül el a Corvin-sétányon. Az 55 millió euró összértékű beruházást a Futureal csoport valósítja meg. Az épületet a jelenlegi tervek szerint tíz évre veszi bérbe a cég.

Mint arról már tudósítottunk, a Nokia Networks a Nokia-Microsoft fúzióból kimaradt távközlési hálózati és navigációs (Navteq) fejlesztéseket folytatja tovább. A következő évek egyik meghatározó trendje a hálózatok szempontjából azok felhőbe költöztetése. Az ezzel kapcsolatos fejlesztések egyik gócpontja épp a finn cég budapesti fejlesztőközpontja, amely több éve vesz már részt a tesztek és próbaüzemek előkészítésében és végrehajtásában. Ennek további támogatására az új irodaházban létesül az ország egyik legnagyobb tesztlaborja és az összevonással, illetve a bővítésekkel jön létre a legnagyobb magyarországi technológiai fejlesztő bázis.

A felhő technológiához kapcsolódik a magyar fejlesztők innovatív megoldása a Nokia Cloud Application Manager, amely – a fejlesztéstől a bevezetésen át a karbantartásig – a távközlési alkalmazások életciklusának több szakaszában is platformsemleges támogatást nyújt. Hazai mérnökök fejlesztik a Nokia mobil kapcsolószerverét is, ami jelenleg mintegy 1,3 milliárd előfizetőt szolgál ki a világon.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény