FőoldalÜzletTajvan az Ipar Napjain
2014. június 04., szerda ::

Tajvan az Ipar Napjain

Május 27-30 között rendezte meg a Hungexpo a hagyományos Ipar Napjai kiállítást. A hazánkkal immár több, mint 20 éves szakmai kapcsolatokkal rendelkező Tajvan második alkalommal mutatott be kiállítást a Hungexpo rendezvényén több cég részvételével, közös standon, melyet Lambert Miklós, a Magyarországi Elektronikai Társaság elnöke nyitott meg

Az idei kiállítás megnyitó ünnepségén beszédet mondott Marietta Kao Liau, Tajvan magyarországi képviseleti irodájának vezetője (gyakorlatilag nagyköveti minőségben), köszöntötte a Magyarországra látogató tajvani cégeket. Ezután Lambert Miklós, MELT elnök méltatta a jó kapcsolatokat. 2000-ben volt először tajvani kiállító megjelenés a Hungelektro kiállításon, majd 2001-ben megtekintette Tajpejben a TAITRONICS kiállítást, benyomást szerzett Tajvan kultúrájáról, az emberek szorgalmáról, szakmaszeretetéről, a Hsichu Park megtekintése során pedig meggyőződhetett a kutatás-fejlesztés magas fokú kezeléséről, amelyet még ma is számos helyen mintaképnek tekintünk. Végül pedig a kiállítók delegáció vezetője kívánt sok sikert a magyar Taitra irodának, és azt szorgalmazta, hogy az üzletben a tajvani cégek találják meg a számításaikat a magyar partnerekkel.

Az elmúlt évtizedek gazdasági válságai nem kedveztek kapcsolatunk fejlődésének, a gazdasági átrendeződés során súlypontok is áttevődtek, változtak. A TAITRA és a Magyarországi Elektronikai Társaság célul tűzte ki, hogy kapcsolataink bővüljenek, és a meglévő kereskedelmi szállítási szerződések mellé műszaki-tudományos kapcsolatok is alakuljanak. Sok lehetőség mutatkozik technológia transzfer, k+f területen, a piacon pedig eredményesen működhetnek joint-venture vállalkozások. A megnyitó beszédek az új lehetőségeket és kapcsolatokat szorgalmazták, majd átvágták a szalagot.

A résztvevő cégek hasznosnak ítélték meg a kiállítást.

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény